Clujenii spun nu ACTA: runda trei, pe 10 martie

Clujenii spun nu ACTA: runda trei, pe 10 martie
Protestul timid anti-ACTA de sâmbătă, din Piaţa Unirii nu îi descurajează pe clujeni. Conform portalului de socializare Facebook, o nouă manifestare va avea loc sâmbătă, 10 martie, de la ora 17:00.

"Poate nu ne-am făcut destul de înţeleşi. Noi nu dorim amânarea/suspendarea Acordului Multilateral. Noi dorim respingerea Acordului Multilateral ACTA! Suspendarea ratificării, nu trebuie să fie înţeleasă greşit. Ea nu înseamnă că "ACTA a căzut"! Suspendarea este un act absolut normal, obişnuit până ce o entitate superioară, ea fiind Curtea Europeană de Justiţie, îşi va spune cuvântul în privinţa acestui tratat.

De ştiut mai este că prin mama logicii, acest prezent demers, mai exact această plimbare a documentelor tratatului prin aparatul birocratic UE, trebuia facută absolut înainte ca ţările semnatare, inclusiv a noastră să se implice oficial în semnarea lui. Un singur lucru este cert. Guvernul trebuie să vină cu un comunicat de presă oficial, în care să spună clar, concis şi cuprinzător că nu ratifică acest tratat. Nu ne interesează suspendarea ratificării sau articolele diversioniste, scrise tendenţios", aşa sună measjul afişat pe reţeaua de socializare Facebook.

Până în momentul de faţă doar 100 de clujeni şi-au exprimat virtual dorinţa de a ieşi în stradă.

Runda trei de proteste anti-ACTA va avea loc în mai multe oraşe din ţară, precum Bucureşti, Braşov, Galaţi, Iaşi, Oradea sau Timişiora, dar şi în alte ţări europene: Austria, Franţa sau Suedia.

Sâmbătă, 25 februarie, în Piaţa Unirii au venit doar 50 de manifestanţi. În ciuda scandărilor şi a mesajelor de pe pancarte, trecătorii de toate vârstele nu s-au alăturat protestului.

Comenteaza