Clujenii, sub paza jandarmilor. Câte misiuni au efectuat în iulie şi care este cuantumul amenzilor aplicate

Clujenii, sub paza jandarmilor. Câte misiuni au efectuat în iulie şi care este cuantumul amenzilor aplicate
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj sunt mereu pe baricade, veghind la menţinerea ordinii publice. Astfel, în cursul lunii iulie au efectuat peste 600 de misiuni.

În total la nivelul judeţului au fost executate 687 de acţiuni. Majoritatea, 433, au fost misiuni de menţinere a ordinii publice în mediul urban şi rural, în staţiunile montane şi pe traseele turistice adiacente, în timp ce alte 126 s-au desfăşurat în timpul manifestărilor de protest, sportive şi cultural-artistice.

Pe lângă acestea jandarmii au efectuat 12 acţiuni de intervenţie, 60 pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere şi 56 în cooperare cu alte instituţii, precum Poliţia, Parchetul, organele silvice, executorii judecătoreşti, ITM Cluj, DIICOT şi RENEL.

În cadrul acţiunilor organizate atât în mod independent, cât şi în colaborare cu efectivele Poliţiei clujene pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional au fost constatate 15 infracţiuni cu 15 autori reţinuţi.

Au fost aplicate 140 amenzi contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de peste 39.550 lei, în timp ce 95 de persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Comenteaza