"Clujul are potenţialul să devină unul dintre tigrii economici ai României"

Peste 130 de antreprenori clujeni au participat miercuri la cea de-a patra ediţie a conferinţei de business numită, în acest an, IMM ReStart. Dumitru Ion, directorul general al unuia dintre partenerii evenimentului, consideră că, în condiţiile în care avântul mediului de afaceri clujean continuă în acelaşi ritm, oraşul are potenţialul să devină unul dintre “tigrii economici” ai României.

Întrebat despre evoluţia mediului de afaceri local, directorul general Kompass Romania, a afirmat, pentru ZIUA de CLUJ, că "din ce mi-au zis cei de aici, din analiza pe care am făcut-o pentru una dintre publicaţiile noastre, lucrurile nu stau deloc rău la Cluj. Mai ales în zona de IT, lucrurile se dezvoltă constant, dar şi în celelalte zone lucrurile stau la fel. Clujul, dacă păstrăm proporţia, sperăm să fie unul dintre tigrii economici ai României".

Conferinţa IMM ReStart, dedicată firmelor mici şi mijlocii, a fost structurată pe trei sesiuni de comunicări interactive axate pe stimularea business-ului românesc prin propunerea de soluţii concrete şi prin prezentarea unor resurse şi informaţii cu impact semnificativ pentru zonele cheie ale companiilor.

Astfel, în prima parte a acesteia, reprezentanţii unor renumite firme din domeniul bancar, al asigurărilor şi al consultanţei le-au prezentat antreprenorilor prezenţi care sunt beneficiile fiscale de care pot beneficia, cum să-şi finanţeze afacerile, cum să aibă "cheltuieli inteligente", dar şi care sunt câteva metode de creştere a productivităţii angajaţilor cu beneficii fiscale pentru angajatori.

"Am adus aici companii cu expertiză, companii cu experienţă, companii care au soluţii şi pot prezenta soluţii care să ajute, la rândul lor, firmele mici şi mijlocii să reducă taxele, să acceseze finanţări. Avem aici o nouă soluţie, un program lansat de Bursa de Valori Bucureşti prin care companiile se pot finanţa foarte uşor, cu foarte puţine fiscalităţi şi cu foarte puţine costuri", a precizat Dumitru Ion, CEO-ul Kompass.

În cea de-a doua parte a conferinţei, accentul s-a pus pe identificarea resurselor disponibile, a finanţărilor nerambursabile şi a atragerii de fonduri europene. Tot aici li s-au prezentat ultimele ştiri din domeniul tehnologiei informaţiilor, care sunt cele mai noi şi mai eficiente software-uri disponibile, respectiv care sunt instrumentele suport din mediul online pe care le ăpot utiliza pentru creşterea vânzărilor.

"Sunt noutăţi legate de accesarea unor fonduri puse la dispoziţie de statul român pentru angajarea de noi oameni, sunt noutăţi legate de fondurile europene, programele de finanţare care urmează să vină. Noutăţile sunt şi de la Kompass, privind accesul companiilor la informaţie corectă, credibilă, permanent actualizată, care poate fi folosită ca o resursă pentru a vinde mai mult, ca să aibă mai mulţi clinţi sau pentru a-şi promova compania, pentru a găsi parteneri", a adăugat acesta.

De asemenea, antreprenorii clujeni au putut participa şi la o sesiune de training în care au învăţat cum să-şi motiveze angajaţii astfel şi cum să-şi eficientizeze echipele de vânzări şi business development: „colegii noştri au prezentat câteva lucruri despre cum să motivăm forţa de muncă ca să obţienm rezultate mai bune, pentru că asta ne doare pe toţi, toţi vrem mai multe vânzări. Ultima prezentare este poate şi cea mai interesantă, este legată de dezvoltarea personală şi aici sunt lucruri pe care atât managerii, cât şi antreprenorii le pot învăţa ca să se dezvolte în companie, contribuind la dezvoltarea firmei în sine", a mai precizat directorul general al Kompass Romania.

Pe tot parcursul conferinţei, antreprenorii clujeni au putut participa la întâlniri private cu repezentanţii Bursei de Valori Bucureşti, EY Romania, BCR Pensii şi BSA-The Software Alliance.

Conferinţa IMM ReStart a fost organizată de doingbusiness.ro în parteneriat cu Allianz-Tiriac, Bursa de Valori Bucureşti, EY Romania, BCR Pensii, Edenred, SAS, BSA-The Software Alliance, BRD, REI, Achieve Global şi Kompass.

Comenteaza