Clujul cu flori! Decorează-ți ferestrele, terasele și amenajează grădinile și primești premii

Clujul cu flori! Decorează-ți ferestrele, terasele și amenajează grădinile și primești premii

Pentru al treilea an consecutiv, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului îi invită pe clujeni să participe la concursul ’’Clujul cu flori’’ prin decorarea cu flori a ferestrelor, teraselor, fațadelor locuințelor și amenajarea grădinilor caselor și spațiilor verzi din fața blocurilor în care locuiesc.

“Ne bucurăm că am ajuns la a treia ediție. Privind înapoi în timp, cred că proiectul a avut un real succes, având în vedere atât cifrele atinse, cât și calitatea proiectelor înscrise în concurs. An de an proiectul s-a dezvoltat, an de an am fost capabili să atragem noi simpatizanți și concurenți. Ca dovadă a amplorii luate de proiect stă și faptul că, în acest an, vom avea o nouă categorie de concurs, care va fi acordat celui mai frumos proiect din județul Cluj. 

Lansăm anul acesta <Clujul cu flori> că gândul și cu dorința de a putea crește în continuare. Continuăm să credem că perseverența și entuziasmul vor aduce rezultatele scontate și împreună cu locuitorii Orașului Comoară vom putea schimba în bine peisajul urban. Haideți să înflorim împreună!”, a declarat Szenkovics Dezső, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Pentru a participa la ediția din acest an a concursului ’’Clujul cu flori’’, care se desfășoară în perioada 30 mai – 30 august, clujenii trebuie în primul rând să-și decoreze balcoanele, terasele și grădinile cu flori, iar apoi să-și înscrie proiectele florale pe www.orasulfrumos.ro prin încărcarea pe site a maximum cinci fotografii cu amenajarea peisagistică respectivă.

Și în acest an, pe parcursul concursului, clujenii vor putea cumpăra, pe baza unui voucher de reducere, flori de la Ferma Steluța, partener al proiectului. Voucherele vor putea fi ridicate de la sediul Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului (str. Iuliu Maniu nr. 2, et. 1, ap. 5).

Jurizarea proiectelor se va face în cursul lunii septembrie. Premiile care se vor decerna vor recompensa cea mai frumoasă fațadă, cea mai frumoasă fereastră, cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă grădină. Datorită interesului arătat pentru concurs de locuitori din alte orașe din județ, organizatorii au decis să acorde și un premiu pentru cel mai frumos proiect in județul Cluj. Vor exista, de asemenea, premii speciale oferite de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului și de partenerul proiectului, Ferma Steluța din Cluj.

Criteriile de jurizare vor ține cont în special de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite, maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

O primă acțiune a organizatorilor concursului ’’Clujul cu flori’’ este participarea la Festivalul Várkert, care va avea loc la Muzeul de Artă în 24-26 mai 2019. La standul ’’Clujul cu flori’’ din cadrul festivalului, adulții vor putea afla informații legate de proiect, iar copii vor lua parte la diferite activități recreative de primăvară.

Inițiativa ’’Clujul cu flori’’ aparține Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, o asociație a cărei rădăcini se întind mult în trecutul Orașului Comoară (anii 1880-1890) și de numele căreia se leagă proiecte importante, precum gestionarea spațiului verde din jurul grupului statuar Matei Corvin din Piața Unirii, dezvoltarea Parcului Central sau amenajarea Cetățuii.

Înființată în 2017, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului readuce la viață scopurile vechii organizații și își propune să contribuie la crearea unui spațiu vital sănătos, plăcut, de bun-gust și estetic cu ajutorul și cu participarea activă a cetățenilor urbei. Fondatorii asociației doresc ca orașul să fie nu numai unul modern în sensul de azi al cuvântului și plin de posibilități, ci și unul care corespunde standardelor occidentale în ceea ce privește esteticul și frumosul.

Comenteaza