Clujul cu flori! Premii pentru cele mai frumoase balcoane

Clujul cu flori! Premii pentru cele mai frumoase balcoane
Clujenii care locuiesc în centrul orașului au fost provocaţi să își înfrumusețeze cu flori ferestrele, terasele, fațadele locuințelor, iar cei din cartiere, să facă mai plăcute vederii spațiile verzi din fața caselor sau blocurilor în care locuiesc.

Inițiativa aparține Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului şi a fost inspirată de oraşe europene precum Austria, Germania, Olanda, Elveția sau Ungaria. Câştigătorii concursului au fost desemnaţi, în 20 septembrie 2017, de un juriu format din:

Angéla Kalló, cadru didactic la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, artist fotograf;
Lilla Szabó, director program Zilele Culturale Maghiare, manager cultural;
Florin Moroșanu, director al Casei Municipale de Cultură, istoric;
Andi Daiszler, manager marketing al Centrului Cultural Clujean, ziarist;
Arnold Macalik, arhitect;

''În luarea deciziilor şi stabilirea proiectelor câștigătoare, juriul a ţinut cont de următoarele criterii: dacă proiectul propus se încadra în descrierea proiectului, adică fotografiile erau făcute pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Totodată erau luate în considerare criterii estetice, cum ar fi compoziția ambientală, cromatica, aranjarea şi diversitatea florală, şi nu în ultimul rând armonia cu ambientul", transmit iniţiatorii proiectului. 

CÂŞTIGĂTORII concursului Clujul cu flori 

Premiul pentru cel mai frumos balcon se acordă lui Noémi Lokodi pentru proiectul denumit Balcon (Erkély);
Premiul pentru cea mai frumoasă fațadă se acordă lui István Székely pentru proiectul denumit Faţadă şi balcon (Homlokzat és erkély):
Premiul pentru cea mai frumoasă fereastră se acordă lui Cristina Lupan pentru proiectul denumit Petunie;
Premiul special al juriului se acordă lui Péter Zolcsák pentru proiectul denumit Balcon din Gheorgheni (Györgyfalvi erkély);
Premiile speciale ale Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului se acordă lui Éva Láng pentru proiectul Magyar utca (str. 21 Decembrie 1989) şi lui Mirela Nădășan pentru proiectul Balcon Mirela

Câştigătorii şi balcoanele/faţadele premiate şi AICI. 

Etichete
Comenteaza