Clujul merge la Bruxelles după steagul UE. Va ajunge la Guvernul Dăncilă

Clujul merge la Bruxelles după steagul UE. Va ajunge la Guvernul Dăncilă
Absenţa steagului Uniunii Europene din fotografia oficială de investire a Guvernului Dăncila alături de cel al României, aşa cum era cutuma după aderarea României la UE, a făcut încojorul internetului şi a atras atenţia publicaţiilor străine.

Câţiva clujeni s-au hortărât să aducă steagul înapoi. Aceştia vor pleca la Bruxelles, iar pe treptele Parlamentului European le va fi înmânat un steag al Uniunii Europene de către un oficial. Îl vor lua și îl vor aduce în România, la Bucureşti.

27332021_2049119408700355_5239679602732961909_n

 

"Vom străbate pe jos München, Viena, Bratislava și Budapesta. O vom face îmbrăcați în costume naționale și însoțiți de cei ce vor să ni se alăture, chiar și pe distanțe scurte. Odată ajunși în țară, vom încerca cu ajutorul voluntarilor să ducem steagul până în București. Vom uza de toate mijloacele de transport: mașini, căruță, tractor, prin aer (parapanta, deltaplan sau un alt ultrausor) pe jos, cu trotineta, cu biciclete, cu motocicletele, cu trenul, călare sau cu caiacul. Pe tot parcursul călătoriei vor fi făcute transmisiuni live. Vom trece prin marile orașe ale României și ne-am bucura enorm ca pe traseu să ne întâlnim cu protestatarii din acele orașe, care sperăm să se alăture demersului nostru", se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook "Umbrela Anticorupţie". La București steagul acoperit cu semnăturile celor care l-au purtat, va fi dus la sediul Guvernului.

Această acţiune nu a început încă, ci este în etapa de planificare. Cei interesaţi să participe la acest demers sunt rugaţi să scrie pe pagina de Facebook sau pe adresa de e-mail umbacluj@gmail.com. Momentul startului și alte detalii legate de traseu va vor fi puse la dispoziție în zilele următoare.

Amintim că, mai mulţi clujeni au mers pe jos 450 de km pentru a participa la protestul faţă de modificarea legilor Justiţiei din 20 ianuarie 2018 din Capitală. Iniţiatorul "Marşului Speranţei" a fost Sorin Bobiş, un horticultor în vârstă de 51 de ani din Cluj-Napoca, el fiind prezent şi la Revoluţia din 1989. La plecarea din Cluj Napoca, acestuia i s-au alăturat unul dintre fiii săi, în vârstă de 18 ani, doi nevăzători şi un cetăţean francez stabilit de mai mulţi ani în ţară, fiind căsătorit cu o româncă. Alţi protestatari s-au alăturat grupului pe traseu, inclusiv copii.

Nu în ultimul rând, Clujul se pregăteşte de un nou protest pentru Justiţie si Democraţie duminică, 11 februarie 2018, la ora 18.00, punct de întâlnire fiind Monumentul Memorandiştilor de pe Buleavardul Eroilor. " Vrem ca Justiția să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției! Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală! Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice! Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege menționate anterior", se arată în mesajul postat pe reţelele de socializare.

 

Comenteaza