Clujul, pe ultimele locuri la infracţionalitatea în şcoli

Clujul, pe ultimele locuri la infracţionalitatea în şcoli
Clujul se află pe ultimele locuri în ţară în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor produse în şcoli sau în apropierea lor. Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, SMURD, Poliţia Municipiului Cluj- Napoca, dar şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Cluj au reluat ieri colaborarea pentru a asigura ordinea publică şi pentru a preveni violenţa şi infracţiunile în şcoli.
“S-a resemnat protocolul pentru anul 2010-2011”, a declarat Sorin Apostu, edilul oraşului. Reprezentanţii Poliţiei Cluj şi cei ai Poliţiei Comunitare au prezentat ieri un raport privind nivelul infracţionalităţii şi violenţei în şcolile clujene. “Suntem pe ultimele trei-patru locuri în ţară în ceea ce priveşte infracţiunile în şcoli şi în proximitatea acestora, la nivel de municipii şi reşedinţe de judeţ”, a declarat comisarul-şef Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca. El susţine că în şcolile clujene nu au existat probleme pe parcursul anului şcolar 2009-2010.

“Cele nouă infracţiuni de lovire care au avut loc au fost certuri de elevi. Nu putem spune că e alarmant având în vedere numărul de elevi din Cluj”, a explicat Bonţidean. Conform datelor poliţiei, anul trecut au existat 21 de infracţiuni în care au fost implicaţi 19 elevi: 11 furturi, nouă infracţiuni de lovire şi o vătămare corporală. “Noi am instituit din prima zi patrulele de ordine publică cu prezenţa poliţiştilor de proximitate în şcoli. Avem programe de prevenire a infracţiunilor”, a adăugat Bonţidean.

La rândul lor, poliţiştii comunitari au realizat anul trecut mai multe controale în barurile din apropierea şcolilor. “Am realizat peste 50 de verificări în cadrul unităţilor care comercializează produse neacceptate pentru elevi. Am dat peste 35 de amenzi proprietarilor barurilor în care se comercializează băuturi alcoolice şi ţigări”, a precizat Fritea. Anca Hodorogea, inspectorul şcolar general, crede că protocolul reluat în această săptămână cu poliţia şi cu primăria a avut efecte pozitive la nivelul unităţilor şcolare.

Etichete
Comenteaza