Clujul, pregătit pentru magia sărbătorilor de iarnă. A fost aprins iluminatul festiv FOTO/VIDEO

Clujul, pregătit pentru magia sărbătorilor de iarnă. A fost aprins iluminatul festiv FOTO/VIDEO
Iluminatul festiv a fost aprins luni seara în Piața Unirii, iar miile de spectatori au avut ocazia să vadă explozia inedită de lumini din Cluj. Deși vremea nu a ținut cu ei, clujenii nu au fost alungați de ploaie, ci au savurat din plin sărbătoarea din centrul orașului.

 

Temperaturile scăzute, ploaia deasă și vântul puternic nu au reușit să îi țină pe clujeni în casă. Înarmați cu umbrele sau pelerine și înfofoliți cu cele mai groase haine, aceștia și-au luat prietenii și familia și au pornit spre centrul orașului pentru a sărbători Ziua Națională și pentru a gusta puțin din magia sărbătorilor de iarnă. În jurul orei 19:00, momentul mult așteptat s-a produs, iar primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, înconjurat de un grup de copii, a aprins luminile de sărbători.

"Vă mulțumim că în ciuda vremii ați venit într-un număr atât de mare să sărbătorim 96 de ani de la Marea Unire. Peste patru ani, aici vom sărbători 100 de ani. Vreau să vă mulțumesc tuturor clujenilor pentru tot ceea ce faceți, pentru minunatul oraș pe care îl avem, capitala Transilvaniei și care va rămâne cel mai frumos oraș. La mulți ani, România! În această seară avem un moment special, iluminatul de sărbători. Cei care stați sub această plasă din mijlocul pieței o să vedeți ce nu s-a mai văzut până acum la Cluj și sperăm să fie o surpriză care să încânte pe toată lumea, iar dacă o să vă placă o să repetăm și anul viitor", le-a transmis edilul celor prezenți în Piața Unirii.

Cea mai mare surpriză pentru clujeni a reprezentat-o cortina luminoasă, care învăluie cea mai mare piață din oraș într-o explozie de lumină. După momentele muzicale susținute de artiștii populari și după mult așteptatul recital Smiley, clujenii s-au îndreptat, cu mic, cu mare, spre Piața Avram Iancu, unde mai bine de 10 minute cerul a fost luminat de artificii.

 

Clujul este iluminat în culorile alb-albastru, iar echipamentele şi ornamentele utilizate pentru pieţele din centrul oraşului vor fi noi, cele de anii trecuţi fiind folosite pentru restul arterelor.

Tot luni seara, în Piaţa Unirii s-au deschis patinoarul artificial şi târgul de Crăciun, unde câteva zeci de căsuţe de lemn își așteaptă cumpărătorii cu produse tradiţionale, dulciuri, ceai, turtă dulce, ciocolată caldă, decorațiuni de sărbătoare și chiar bijuterii.

În ceea ce privește iluminatul festiv, punctul de atracţie al Clujului îl reprezintă zona Unirii, unde este aplasată o instalaţie nouă: o cortină care învăluie întreaga piaţă. "Acolo, anul acesta vom amenaja o cortină de lumini care va avea înălţimea de 20 m şi lăţimea de 40 m şi vom organiza şi alte surprize pentru clujeni", au declarat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca în noiembrie. Preţul estimativ pentru noua achiziţie se situează în jurul valorii de 37.000 de euro.

De iluminatul ornamental se va ocupa în acest an asocierea Elba-Neon. "Conform acordului cadru încheiat în 2013, încheiem anual contracte subsecvente, iar 30% dintre echipamentele furnizate au design nou şi sunt utilizate, în special, pentru pieţele centrale", transmit reprezentanţii municipalităţii. În bugetul de anul acesta, Primăria Cluj-Napoca a acordat suma de 2,5 milioane de lei pentru iluminatul ornamental festiv.

Comenteaza