Clujul, promovat în mediul de business din lume cu un site lansat astăzi şi plătit de "Big Four" VIDEO

Clujul, promovat în mediul de business din lume cu un site lansat astăzi şi plătit de
Portalul de promovare a Clujului ca destinaţie de business se lansează astăzi.

 

Este vorba de clujbusiness.ro, lansat de Primăria din Cluj-Napoca şi de principalele companii de audit cu activitate în oraş. Acesta urmăreşte creşterea vizibilităţii Clujului pe harta oraşelor europene deschise pentru investiţii. "Întrucât competiţia la nivel regional central şi est-european este acerbă, mai ales în contextul economic actual, a te promova la un nivel cât mai ridicat, competitiv şi susţinut de realitatea din comunitate este esenţial pentru orice oraş dinamic care vrea să atragă, alături de investitorii locali şi străini deja prezenţi pe piaţă, alte companii şi capitaluri în căutarea unui teren propice pentru investiţii", a explicat primarul Sorin Apostu.

Site-ul a fost dezvoltat de TSE Development, condusă de Oana Chifu. "Clujul are foarte mult potenţial şi talent", spune ea. Site-ul  are un design pragmatic şi "gândit strict din perspectiva unui potenţial investitor care prospectează piaţa clujeană". "Nu am dorit un site sofisticat în care utilizatorul să se rătăcească, nu să replice date de pe alte site-uri de specialitate, ci să oferim un sumar al diverselor arii de interes, cu trimitere la site-urile care au detalii şi sunt actualizate la zi", spune Chifu. "Totul s-a făcut, în acest proiect, pe bază de voluntariat. Dorinţa noastră şi motivul pentru care ne-am implicat a fost să facem Clujul să prospere şi mai mult. Toţi cei de la TSE Development au muncit la site în timpul lor liber", a conchis directorul TSE Development.

Site-ul se axează şi pe multilingvismul oraşului şi multiculturalitatea sa, dar este tradus în doar o limbă, engleza. "Va fi tradus în alte cinci limbi, inclusiv în coreeană", spune primarul Sorin Apostu.

Laviniu Lazăr, cel care a realizat videoclipul deprezentare, spune că teaserul acestuia a fost vizualizat deja de 20.000 de ori, din peste 70 de ţări, "înainte ca noi să începem promovarea efectivă pe canalele tradiţionale, ceea ce spune mult despre aşteptări".

Conform site-ului, Cluj-Napoca are o populaţie de o jumătate de milion de persoane: 317.000 de rezidenţi "şi alte 150.000 de persoane, dintre care aproximativ 100.000 de studenţi".

Proiectul a fost coordonat şi va fi gestionat în continuare de către departamentul de Relaţii Externe şi Investitori, din cadrul Primăriei, iar partenerii dni proiect - Coldwell Banker, PriceWaterhouseCoopers, KPMG, Ernst&Young, Deloitte şi TSE Development, sunt cei care au pregătit informaţii economice, demografice, din domeniul imobiliar, educaţional - cultural sau sănătate necesare nu numai investitorilor, dar şi companiilor de consultanţă din domeniu.

Pe site există o serie de interviuri, "poveşti de succes cu liderii marilor companii clujene şi din mediul universitar", spune Apostu. Site-ul e disponibil în două limbi - română şi engleză - iar uneie secţiuni vor fi traduse în franceză, spaniolă, italiană, maghiară şi coreeană.

Primarul spune că site-ul şi filmul de prezentare nu au fost plătite din bani publici, "ci din faptul că fiecare dintre parteneri a pus la dispoziţie resurse, know-how şi timp pentru a oferi ceva comunităţii".

Comenteaza