Clujul, sub cod portocaliu de vijelie. Copaci căzuţi, un acoperiş distrus şi cabluri ale CTP afectate

Clujul, sub cod portocaliu de vijelie. Copaci căzuţi, un acoperiş distrus şi cabluri ale CTP afectate
Șase echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au intervenit pentru eliberarea carosabilului sau autovehiculelor surprinse sub arborii sau ramurile de arbori căzute în urma vijeliei de marţi după masă.

Au fost afectate mai multe alei și străzi din Cluj-Napoca, dar și alte trei localități din județ. În municipiu a fost necesară intervenția pompierilor militari pentru eliberarea căilor de acces și autovehiculelor blocate de arborii căzuți pe străzile Detunata, Alverna, Cantonului, Elicei, Ostașilor, Eremia Grigorescu, Calea Someșeni, Căpșunilor, Octavian Petrovici și Plopilor.

Un acoperiș al unei clădiri din Piața Unirii a fost deteriorat în proporție de 30%, ca urmare a vântului puternic. Intervenția pompierilor militari a fost sprijinită de echipaje ale Poliței Locale și Serviciului Spaţii Verzi ale Primăriei Cluj-Napoca, precum și o echipă de intervenție a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca pentru gestionarea cablurilor de transport a energiei electrice căzute.

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Huedin a intervenit pentru înlăturarea unui arbore căzut pe drumul dintre localitățile Călățele și Dealu Negru. Serviciile voluntare pentru situații de urgență Mărgău și Gilău au desfășurat acțiuni pentru eliberarea unor drumuri județene care traversează cele două comune. Amintim faptul că județul Cluj s-a aflat marţi, în intervalul 14:35-15:35 sub avertizare cod portocaliu.

Măsuri ce trebuie respectate pe timpul furtunilor

- este necesar ca în prealabil să se mențină ordinea în spațiile destinate adăpostirii
- este necesară deconectarea rețelelor de energie electrică
- închiderea ușilor, geamurilor și orificiilor pentru ventilare
- este interzisă montarea pe acoperișuri, balcoane, logii a obiectelor ce pot fi luate de vânt
- pe timpul furtunii evitați deplasările în exteriorul clădirilor
- nu vă apropiați de firele de energie electrică ce pot fi căzute, stâlpi de tensiune, paratrăsnete sau alte elemente ale rețelelor de transmitere a energiei electrice
- nu vă panicați, îndemnați persoanele din apropiere la păstrarea calmului
- apelați numărul de urgență 112 doar pentru semnalarea situațiilor iminente de pericol

Comenteaza