Clujul văzut prin obiectivele aparatelor: se oferă zece burse pentru fotografi

Clujul văzut prin obiectivele aparatelor: se oferă zece burse pentru fotografi
10 tineri fotografi vor beneficia de burse în cadrul celei de-a cincea ediţii a Photo Romania Festival. Prin intermediul lor vor participa gratuit la toate workshop-urile de fotografie, precum și la cea mai mare parte a evenimentelor din cadrul festivalului.

Bursele li se adresează tinerilor până în 25 de ani care nu au o experiență semnificativă în domeniul fotografiei, însă își doresc să evolueze artistic și au potențial fotografic real.

Concursul e deschis atât pentru participanții din România, cât şi pentru cei din Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina, iar câştigătorii vor fi stabiliți de un juriu format din organizatorii festivalului și reprezentanți ai partenerilor proiectului.

În urma selecţiei, celor zece norocoşi urmează să le fie acoperite costurile legate de cazare şi masă pe durata celor 10 zile de evenimente.

"Bursele Photo Romania susțin mobilitatea tinerilor fotografi și își doresc să contribuie la dezvoltarea abilităților artistice și tehnice ale acestora. De asemenea, prin caracterul internațional al concursului, proiectul își propune să faciliteze dialogul intercultural în domeniul fotografic", au afirmat organizatorii festivalului.

Pentru a aplica, persoanele interesate trebuie să completeze formularul găsit pe site-ul festivalului până la 1 mai. Acesta conţine şi o scrisoare de intenție, în care trebuie arătate care sunt motivele pentru care se doreşte participarea la acest eveniment şi cum se pot pun în practică, mai departe, cunoştinţele dobândite în cadrul lui.

Photo Romania Festival se va desfăşura înere 15 şi 25 mai şi va reuni sute de fotografi din întreaga lume, zeci de expoziţii, workshop-uri, concursuri şi evenimente speciale. Publicul va putea participa la peste 50 de expoziţii ale unor fotografi români şi străini, ateliere de specialitate, concursuri, o conferinţă de fotografie pe modelul TEDx, o întâlnire internaţională a managerilor de festivaluri de fotografie, precum şi la concerte şi alte evenimente speciale. Câteva dintre cele mai importante evenimente propuse de Photo Romania pentru ediția din 2015 sunt expoziţia itinerantă World Press Photo, Industry Days, Ziua Fotojurnalismului sau Ziua Maghiară.

Comenteaza