La MALLURI nu este nevoie de certificatul verde, chiar dacă au zeci de restaurante la foodcourt

La MALLURI nu este nevoie de certificatul verde, chiar dacă au zeci de restaurante la foodcourt
| Foto: https://iuliustown.ro

CNSU a hotărât că la MALLURI nu este nevoie de certificatul verde. Hotărârea a ocolit marile centre comerciale şi a dat liber la mall pentru cei care nu au certificat verde chiar şi după ce incidența trece de 3 la mie. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a omis mallurile din hotărârea recentă care impune în mai multe activități obligativitatea prezentării certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, deși în urmă cu aproape două luni în coaliția de guvernare s-a discutat despre limitarea accesului în toate spațiile publice neesențiale, cel puțin în weekend.

Potrivit propunerii CNSU, certificatul verde ar urma să devină obligatoriu în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori, pentru restaurant, cinema, piscine, locuri de joacă închise, spectacole, concerte, nunți, botezuri, săli de fitness, mitinguri. În baruri, discoteci și săli de jocuri de noroc vor avea acces doar persoanele vaccinate. O decizie finală va fi adoptată printr-o hotărâre de guvern.

Hotărârea CNSU nu cuprinde astfel de prevederi și pentru centrele comerciale, adică mallurile unde, prin urmare, vor putea să meargă în continuare mii de persoane nevaccinate și netestate.

De curând guvernanţii români au aflat cu stupoare că mallurile au de fapt şi spaţii foodcourt, adică un ciorcine de mici restaurante unul lipit altul de nimic altceva decât aerul pe care îl inspiră şi expiră toţi cei care îşi dau masca jos pentru a lua masa, şi care bineînţeles nu au nevoie de certificatul verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, deoarece după părerea autorităţilor, la mall virusul e plecat în vacanţă. 

În şedinţa online de la ora 12 de astăzi autorităţile vor hotărâ ce se va întâmpla cu zonele food court din spaţiile comerciale.

Comenteaza