Cod galben de ceață și chiciură, la Cluj și în alte 21 de județe

Cod galben de ceață și chiciură, la Cluj și în alte 21 de județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, mai multe atenţionări cod galben de tip nowcasting care semnalează ceaţă şi chiciură în 22 de judeţe. Pe autostrada A1 Sibiu – Deva şi pe mai multe drumuri judeţene se circulă în condiţii de vizibilitate redusă.

Potrivit meteorologilor, în judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Galaţi, Vrancea şi Vaslui se va semnala, până la ora 10.00, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

În unele zone vor fi şi depuneri de chiciură.

Totodată, în judeţele Alba, Covasna, Braşov, Olt, Dolj, Teleorman, Covasna, Mureş, Harghita, Sibiu, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş şi Hunedoara se anunţă până la ora 9.00 ceaţă ce determină reducerea vizibilăţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, dar şi depuneri de chiciură.

Potrivit Centrului Infotrafic, traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Teleorman, Covasna, Harghita, Sibiu, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş şi Hunedoara. De asemenea, în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă şi pe autostrada A1 Sibiu – Deva.

Comenteaza