Comandantul poliţiei Dej, săltat de DNA pentru corupţie, se ponta prin telefon şi îşi jignea angajaţii în ultimul hal

Comandantul poliţiei Dej, săltat de DNA pentru corupţie, se ponta prin telefon şi îşi jignea angajaţii în ultimul hal
| Foto: foto generic - stirilekanald.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 octombrie a patru angajati IPJ Cluj, între care  Marton Elek, comandantul Poliţiei Dej. 

Comandantul politiei Dej, Marton Elek, a fost săltat de DNA în aceeaşi zi cu fostul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, şefa Serviciului Resurse Umane din IPJ, Ioana Paula Bob şi Sorin Graur Daniel, comisar șef de poliție, adjunct al Șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Marton Elek este acuzat de multiple infractiuni: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals intelectual, purtare abuzivă, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii spun că şeful poliţiei de la Dej se comporta abuziv cu angajaţii, iar atunci când nu avea chef de muncă, rămânea acasă şi suna ofiţerul de serviciu să îl ponteze ca şi cum s-ar afla în unitate.

În intervalul iunie – septembrie 2022, suspectul Marton Elek, în calitate de șef al Poliției Municipiului Dej, i-ar fi solicitat telefonic în repetate rânduri ofițerului de serviciu din subordine, să-l ponteze în registrul de ore suplimentare, în zilele de sâmbătă și duminică, cu motivația că ar fi fost planificat de serviciu „din partea conducerii”, în condițiile în care acesta nu s-a prezentat la locul de muncă.

Consecințele acestor demersuri ar fi fost întocmirea în fals a unor înscrisuri oficiale privind efectuarea orelor de muncă suplimentară de către lucrătorii de poliție urmată de obținerea de către suspectul Marton Elek a unor beneficii necuvenite (plata drepturilor salariale sau oferirea zilelor libere de compensare pentru orele suplimentare lucrate), arată  ordonanțele procurorilor, citate de dejeanul.ro

În intervalul august 2020 – septembrie 2022, suspectul Marton Elek, în calitatea menționată mai sus, în repetate rânduri, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a adresat expresii jignitoare lucrătorilor de poliție din cadrul Poliției Municipiului Dej și din cadrul Secției Rurală de Poliție Dej, se mai arată în raportul procurorilor. 

”Gunoi, zero barat, popor de sclavi, români proști!”, erau injuriile adresate de comisarul șef Marton Elek, șeful Poliției Dej, subalternilor. 

Comenteaza