Comisarul european pentru agricultură laudă produsele tradiţionale româneşti, la Cluj: "sunt la fel de bune ca cele europene" VIDEO

Comisarul european pentru agricultură laudă produsele tradiţionale româneşti, la Cluj:
Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, i-a sfătuit pe producătorii agricoli să se orienteze spre partea de procesare, pentru a avea venituri mai mari. Prezent la Târgul Internaţional Agraria, oficialul european a degustat produsele tradiţionale româneşti, despre care a spus că sunt la fel de bune ca şi cele europene.

Comisarul european pentru agricultură a vizitat târgul Agraria, unde a stat de vorbă cu producătorii români.

"Cred că e un lucru bun ca viitorii producători agricoli sau cei care vor lucra în domeniul producţiei agricole să integreze din ce în ce mai mult şi mai bine şi partea de procesare, pentru că acolo e valoarea adăugată. Dacă producătorul rămâne doar producător şi procesarea o face altcineva, acel altcineva va încasa o mare parte din valoarea adăugată", spune comisarul european Dacian Cioloş.

Oficialul european s-a întâlnit şi cu cei care conduc destinele agriculturii româneşti.

"Cred că din punct al vedere al soluţiilor lucrurile se îndreaptă spre două lucruri: bani pentru agricultură, bani pe care atât Europa, cât şi un stat trebuie să-i ofere şi legile care trebuiesc făcute. Şi legile nu ni le face doar Europa ci ni le facem şi noi şi sunt numeroase legi care trebuiesc în clipa de faţă readaptate", arată deputatul Valeriu Steriu.

Târgul Agraria va fi deschis până duminică şi reuneşte sute de expozanţi, de la crescători de animale la producători de utilaje agricole.

Comenteaza