Comuna Floreşti, analizată de arhitecţi şi studenţi

Comuna Floreşti, analizată de arhitecţi şi studenţi
Expoziţia atelierului Superbia, care s-a desfăşurat în comuna clujeană Floreşti în octombrie şi noiembrie, poate fi admirată azi în complexul comercial Polus Center iar din ianuarie anul viitor, în Bastionul Croitorilor.

„Scopul prezentării în Polus Center este de a fi făcută public cât mai multor locuitori ai comunei Floreşti, în speranţa de a obţine sprijinul şi implicarea lor în etapele viitoare ale proiectului", spun organizatorii. Expoziţia va fi vernisată la Cluj, la Turnul Croitorilor, în luna ianuarie a anuliu viitor.

Proiectul a fost realizat cu bani din taxa de timbru a Ordinului Arhitecţilor din România, în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Asociația Studenților Arhitecți și Atelier MASS SRL-D.

„În luna octombrie s-a desfăşurat prima fază de analiză, zona studiată, între străzile Eroilor, Cetății și Florilor din Floreşti, este simptomatică pentru dezvoltările recente din periferiile autohtone, caracterizate prin diversitatea tipologiilor de locuire, constituite în zone dens construite și "buzunare" libere, dar unde lipsesc cu desăvârşire spațiile publice. Acest studiu a avut rolul de a înţelege contextul şi situaţia actuală. O echipă de arhitecţi formată din studenţi şi absolvenţi, îndrumată de Atelier MASS, a început cartarea stradă cu stradă, iar în paralel studenţi de la Antropologie şi Sociologie UBB au realizat interviuri cu locatarii zonei studiate. În luna noiembrie s-a desfăşurat faza de propuneri. După strângerea în faza de analize a tuturor informaţiilor necesare, în cea de-a doua fază s-au făcut propuneri de folosire a spaţiului liber dintre clădiri, în ideea de a răspunde unor nevoi reale ale celor care locuiesc acolo", spun organizatorii. Vezi aici detalii despre proiect

Comenteaza