Concurs de soluţii pentru Canalul Morii? Două bucăţi, amenajate de un privat şi o echipă de tineri arhitecţi

Concurs de soluţii pentru Canalul Morii? Două bucăţi, amenajate de un privat şi o echipă de tineri arhitecţi

În şedinţa ordinară a Consiliului Local, cu prilejul discuţiei pe tema restructurării urbanistice a străzii Onisifor Ghibu, grupul consilierilor social-democraţi clujeni a subliniat importanţa corelării proiectelor investiţiilor private cu necesităţile domeniului public.

Conform ZIUA de CLUJ, investitorii vor amenaja zona ca un spaţiu deschis

Vor realiza o promenadă pe malul canalului Morii, mai multe podeţe care vor face legătura cu complexul de birouri The Office, iar circulaţia nu va fi îngrădită. Record Park va avea 226 de locuri de parcare, în cele două garaje subterane. Proiectul mai prevede amenajarea unui restaurant şi a unei grădiniţe. VEZI ŞI Proiect cu bază sportivă inclusă pe Onisifor Ghibu. Costă 40 de milioane de euro.

"Am ridicat problema Canalului Morii, ce urmează a fi reabilitat de investitori privaţi pe un segment de 200 m în zona străzilor Onisifor Ghibu - Scorţarilor, insistând asupra faptului că municipalitatea trebuie să-şi coreleze eforturile cu acest proiect, pentru a moderniza întreg circuitul pârâului. Municipalitatea trebuie să găsească pârghiile necesare modernizării întregului curs al Canalului Morii, întrucât chiar segmente din zona centrală, intens circulată de pietoni, precum cel al străzii Argeşului, se află momentan într-o stare deplorabilă" a declarat Corina Croitoru, consilier local al PSD Cluj-Napoca.

Concurs de soluţii

Propunerea a fost considerată oportună, discutându-se deja posibilitatea demarării în curând a unui concurs de soluţii pentru amenajarea Canalului Morii, braţ de apă a cărui istorie coboară în secolul al XVI-lea şi care conferă o notă pitorească oraşului.

Verde pe Canalul Morii

Amintim  de Verde pe Canalul Morii, ce vizează regândirea zonei Scorţarilor – Parcul Farmec, este unul din proiectele finanţate de Fondul de Inovare Culturală (FIC), lansat în 2017 de Centrul Cultural Clujean, şi care va fi implementat în cursul acestui an. Proiectul, ce propune realizarea unui traseu pietonal pe malul stâng al canalului, între strada Scorțarilor și punctul termic dintre blocuri, va primi o finanţare de 5.000 de euro pentru faza de implementare. 

De asemenea, va beneficia de o echipă de specialiști în legislație, siguranța circulației, management public și mobilitate, în arhitectură și design, evenimente și producție, în antreprenoriat și organizare comunitară, în dezvoltare software, care să ajute echipa de proiect în punerea în practică a soluțiilor şi obţinerea autorizațiilor necesare pentru folosirea temporară a spațiilor conform propunerilor. Membrii echipei sunt Larisa Bucatariu, Iunia Buricescu, Ana-Maria Cosma, Anda Gheorghe, Edith Heczei, Alexandra Lucaci, Anca Moldovan şi Miruna Moldovan. La punerea în practică a propunerilor se pot implica şi riveranii. Mai multe detalii AICI. 

Comenteaza