Condamnare cu executare pentru fostul viceprimar al Clujului. A refuzat munca în folosul comunității

Condamnare cu executare pentru fostul viceprimar al Clujului. A refuzat munca în folosul comunității

Anna Horvath, fostul viceprimar al Clujului, a fost condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare (pentru trafic de influenţă şi spălare de bani), din cauza refuzului prestării unei munci în folosul comunităţii, arată magistratul Curţii de Apel Cluj, în cuprinsul motivării sentinţei.

"Inculpatei îi vor fi aplicate şi pedepsele accesorii potrivit art.65 C.p., întrucât în cazul acesteia se va dispune executarea pedepsei rezultante în regim de detenţie, nefiind întrunite cumulativ condiţiile prevăzute de art.91 C.p., lipsind acordul acesteia de a presta o muncă în folosul comunităţii prev. la lit.c a textului de lege menţionat", se arată în motivarea seintineţi condamnării.

Conform muzicainstantelor.ro, "fostul viceprimar a susţinut că a refuzat prestarea unei munci în folosul comunităţii, crezând că altfel ar accepta că ar fi fost vinovată. Pe întreg parcursul procesului Horvath a pretins că nu este vinovată şi că a intervenit în urgentarea eliberării unor acte din Primărie oricui a solicitat în audienţă acest fapt".

Fostul viceprimar, care a demisionat din funcție acum un an, a fost trimisă în judecată la sfârşitul anului trecut, alături de omul de afaceri Zsolt Fodor (Euro GSM), fiind acuzată că s-a folosit de influenţa sa din Primărie pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare pentru acesta.

Curtea de Apel Cluj a condamnat-o la 2 ani și 8 luni cu executare, după ce Anna Horvath a refuzat să presteze munca în folosul comunității. Decizia instanței nu este definitivă, putât fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție din București.

Conform soluţiei instanţei, Anna Horvath a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat concursul de infracţiuni şi a contopit pedepsele, rezultând pedeapsa cea mai grea de doi ani închisoare.

S-a adăugat sporul de o treime din pedeapsa de doi ani, inculpata urmând să execute în final pedeapsa de doi ani şi opt luni închisoare în regim de detenţie. Instanţa i-a interzis fostului viceprimar, pe o durată de doi ani, exercitarea dreptului de a fi aleasă în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi i-a confiscat suma de 20.000 de lei.

În aceeaşi cauză, omul de afaceri Zsolt Fodor (Euro GSM) a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru cumpărare de influenţă şi la doi ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani. Şi în cazul său, s-a constatat concursul de infracţiuni, iar pedepsele au fost contopite, rezultând doi ani şi şase luni de închisoare.

Totuşi, judecătorul a decis să suspende executarea pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de trei ani. Omul de afaceri nu va putea fi ales doi ani în funcţii publice şi va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Anna Horvath a introdus apel şi ar putea obţine o sentinţă cu suspendarea executării, dacă va reveni asupra deciziei de (ne)executare a muncii în folosul comunităţii.

VEZI AICI care sunt acuzaţiile aduse fostului viceprimar de Cluj.

Comenteaza