Conducere nouă la una dintre cele mai importante unităţi militare din ţară

Conducere nouă la una dintre cele mai importante unităţi militare din ţară
Una dintre cele mai importante unități militare din ţară are, începând de joi, o nouă conducere. Generalul Adrian Tonea a fost numit în funcţia de locţiitor al Şefului Statului Major General, astfel că a predat comanda Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” generalului de brigadă Ioan Manci. Ceremonia a avut loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa.

Generalul Adrian Tonea, care a fost numit recent în funcţia de locţiitor al Şefului Statului Major a predat comanda Diviziei generalului de brigadă Ioan Manci.

"La începutul acestui an s-a schimbat comanda Statului Major General, generalul Ciucă a devenit șeful Statului Major General, fiind locțiitor până în acea clipă și urma să numesc un locțiitor, așa că am hotărât ca în această funcție să îl numesc pe domnul general Tonea", a explicat ministrul Mircea Duşa.

Generalul de brigadă Adrian Tonea face parte din generaţia nouă de militari și a participat la nenumărate misiuni, a fost comandantul Brigăzii de la Focşani, a fost numit comandantul Diviziei 4, însă astăzi se va îndrepta spre Bucureşti ca locţiitor al Şefului Statului.

Conform ministrului apărării, noul şef al unităţii militare este un om de bază pentru Divizia 4 Infanterie "Gemina". "Generalul Manci este un ofițer foarte apreciat, este un general al Armatei Române care deja de mult timp face parte din Divizia 4", a afirmat acesta.

Nu în ultimul rând, ministrul a avut o urare pentru noul şef al unităţii militare: "Iată că v-a venit rândul și sigur că dumneavoastră fiind și ardelean veți fi cel care veți duce mai departe tradiția și istoria corpului de armată Divizia 4."

Divizia 4 Infanterie „Gemina" este organizată şi funcţionează în sistem modular, este subordonată nemijlocit Statului Major al Forţelor Terestre şi are în aria de responsabilitate 16 judeţe, reprezentând aproape un sfert din suprafaţa totală a României.

În ultimii 20 de ani, experienţa profesională a militarilor marii unităţi s-a completat prin executarea misiunilor în majoritatea teatrelor de operaţii în care Armata României a fost prezentă.

Comenteaza