Conferinţă internaţională la Cluj: ce moştenire au lăsat evreii în Ardeal

Conferinţă internaţională la Cluj: ce moştenire au lăsat evreii în Ardeal
Conferinţă internaţională pe tema moştenirii culturale evreieşti din Ardeal, mâine şi sâmbătă la Cluj.

 

Conferinţa internaţională "Trecut și Viitor - Moștenirea culturală evreiască din inima Transilvaniei" e organizată de Asociația Judaica la Hotel Transilvania din Cluj.

Prelegerile vor cuprinde teme ca Holocaustul și urmările sale în Transilvania, muzica evreiască și compozitorii săi în cultura muzicală transilvăneană și în timpul Holocaustului, situația rromilor în România în trecut și în prezent, precum și ce înseamnă să fii soldat în Israel. Vor conferenția invitați din România, Suedia și Israel.

În ambele zile de conferință va avea loc câte un eveniment special. Vineri la ora 15 la Casa TIFF va avea loc proiecția filmului "The Last Survivor", premiat la numeroase festivale de film din SUA. Iar sâmbătă seara la ora 21 la Piano Cazola va fi pusă în scenă piesa de teatru "Pânza" realizată de oameni de film și teatru din Asociația Persona.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Comenteaza