Confruntarea dintre jurnalişti şi propagandişti, la Berăria Culturală

Confruntarea dintre jurnalişti şi propagandişti, la Berăria Culturală
Cea de-a XXI-a ediţie a Berăriei culturale aduce în atenţia publicului clujean o temă veche de 100 de ani: confruntarea dintre jurnalişti şi propagandişti.

În cadrul evenimentului ce va avea loc în această seară, de la ora 19:00, în sala Euphoria de la Fabrica de Bere, profesori universitari, ziariști marcanți ai Clujului și analiști politici vor analiza și dezbate dacă și în ce măsură în mass-media locală și națională există o stare de conflict și dihotomie între jurnalişti şi propagandişti.

"Este o dezbatere și o confruntare perpetuă între slujitorii libertății de exprimare și activiștii Ministerului Adevărului orwellian sau al Propagandei lui Goebbels. Sunteți invitați să fiți parte la o dezbatere incitantă și captivantă pe marginea statutului și destinului unei profesii într-o democrație vulnerabilă, precum e cea românească", a afirmat jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu, organizatorul Berăriei Culturale. 

Tema va fi dezbătută în compania prof. univ. Ilie Rad, reprezentantul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), a conferenţiarului universitar Ioan Hosu, din cadrul aceleiaşi facultăţi, a conf. unv. Doru Pop, de la Facultatea de Teatru și Film, UBB, a scriitorului Octavian Hoandră, a jurnaliştilor Cosmina Fernoaga, Florin Otrocol și Mihai Hurezeanu şi a analistului politic Florin Danciu.

Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, susținut de către Ursus.

Comenteaza