Consorţiu European "Master Food Identity", la USAMV

Consorţiu European
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca găzduiește în perioada 12-15 martie 2012 întâlnirea Consorțiului European Master Food Identity.

Consorțiul reunește 14 experți din 8 universități europene din Franţa, Maria Britanie, Italia şi Spania. Activitatea consorțiului va fi monitorizată, în cadrul acestei întâlniri, de Ghislaine Craighs, ca reprezentant al Comisiei Europene.

Studenţii din cadrul programului european de masterat „Food Identity" studiază aspectele economice ale identităţii produselor alimentare, elementele de specificitate ale produselor locale, pornind de la modul de preparare, legătura cu teritorialitatea, analiza senzorială, dar şi aspecte legate de managementul, marketingul, economia şi politicile agricole ale produselor locale.

Ca partener al acestui program, USAMV Cluj-Napoca oferă timp de un semestru pregătire în domenii specifice economiei produselor alimentare pentru 25 de studenţi din 15 ţări de pe 5 continente: SUA, Brazilia, Mexic, Indonezia, Sri Lanka, Marea Britanie, Italia, Franţa, Grecia, Cehia, Ucraina, Macedonia, Lituania, Moldova şi România.

Etichete
Comenteaza