Consulat onorific al Mexicului la Cluj

Consulat onorific al Mexicului la Cluj
Ambasada Mexicului în România inaugurează un oficiu consular onorific în Cluj-Napoca, pe strada Macului nr. 19-21, din cartierul Grigorescu.

Mexicul își întărește prezența în România prin deschiderea a două consulate onorifice în două dintre cele mai mari orașe din țară, Cluj-Napoca şi Timişoara. Acțiunea are scopul de a consolida legăturile cu comunitățile și autoritățile regionale din România pentru a promova o mai bună înțelegere a Mexicului în afara capitalei, pentru a stimula cooperarea educațională și culturală, de a promova turismul și investițiile, precum și de a proteja în mod eficient comunitatea mexicană.

Persoanele desemnate de preşedintele Statelor Unite Mexicane, Enrique Pena Nieto, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi acceptate de guvernul din România, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe pentru a ocupa titulatura de consuli onorifici sunt Adrian Bădescu și Vlad Danciu, reprezentanți proeminenți ai mediului de afaceri în comunitățile lor.

Consulatul onorific din Cluj-Napoca

Vlad Adrian Danciu are o traiectorie profesională consolidată în marketing și tehnologia infomației dobândită în România, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. În prezent, este directorul regional al furnizorului american de soluții de securitate IT Fortinet în Europa de Sud-Est.

Ca parte din evenimentele conexe ale inaugurării consulatului, pe 30 mai a avut loc și inaugurarea expoziției fotografice "Mexicul aromelor mele" (Mexico de mis sabores, n. red.) care va arăta rolul major pe care îl are gastronomia mexicană în lume prin sublinierea diversității sale.

Zona acoperită de consulatul din Cluj-Napoca cuprinde judeţele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu.

Prin intermediul consulatelor onorifice, Ambasada Mexicului în România oferă spații exclusive pentru mexicanii care au nevoie de asistență consulară, orientare juridică directă și consiliere, susținute de o rețea de aliați locali, printre care avocați și organizații specializate în apărarea drepturilor migranților.

În viitorul apropiat, Ambasada Mexicului în România analizează posibilitatea de a deschide alte trei consulate cu scopul de a dezvolta, în continuare, o relație strânsă cu diferite regiuni din România.

Etichete
Comenteaza