Contabila Druţă, de la ADRNV, petrece Crăciunul în arest

Contabila Druţă, de la ADRNV, petrece Crăciunul în arest
Tribunalul Cluj a dispus prelungirea arestului cu încă 60 de zile în cazul fostei contabile a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (ADRNV) şi a Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT SA), Cosmina Druţă

Druţă a fost adusă marţi, în cătuşe, la un nou termen în procesul în care este judecată pentru înşelăciune, spălare de bani şi fals, fiind acuzată de un prejudiciu de peste 2 milioane de euro.

La încheierea şedinţei de marţi, instanţa a luat în dezbatere prelungirea arestului în cazul Cosminei Druţă, aflată din 3 august 2012 după gratii. Procurorul DNA a solicitat menţinerea arestului, având în vedere preseverenţa infracţională a inculpatei. Având ultimul cuvânt, Cosmina Druţă a cerut clemenţa judecătorului. "Am încercat să restitui prejudiciul, noi încercăm să găsim un client pentru bijuterii şi pentru autoturismele pe care le avem, pentru toate bunurile nevândute", a spus Druţă, solicitând eliberarea din arest. Aceasta a adăugat că ar dori să fie pusă în libertate şi pentru a pune la punct actele contabile de care s-a ocupat şi pentru alte societăţi pentru a nu se ajunge în situaţia de a se face reconstituiri. Decizia Tribunalului Cluj, de a prelungi cu încă 60 de zile arestul Cosminei Druţă, poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

 

Comenteaza