Controale anti-COVID de amploare la Cluj. Verificate sute de mijloace de transport și magazine

Controale anti-COVID de amploare la Cluj. Verificate sute de mijloace de transport și magazine

Polițiștii clujeni au acţionat, joi, în vederea impunerii respectării măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus .  

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Acţiunile polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Cluj s-au desfăşurat în sistem integrat, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului  Județean de Jandarmi Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, precum și de polițiști locali, acţionându-se pe raza întregului județ.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 437 de forțe au procedat la legitimarea unui număr de 3.640 de persoane, fiind verificate 170 de societăți comerciale.

Totodată, au fost verificate 798 de mijloace de transport persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție specifice, 128 dintre acestea fiind mijloace de transport public în comun.

Abaterile aduse Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, alături de noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor aduse prin HG 935/2020, au condus la aplicarea unui număr de 181 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.850 de lei.

De asemenea, în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirii și combaterii infracționalității stradale, dar și pentru verificarea respectării măsurilor instituite pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19, pe raza municipiului Cluj-Napoca, a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite, împărțită pe etape.

În cadrul acesteia au participat polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, precum și polițiști locali.

În prima etapă, respectiv în intervalul orar 17.00 – 19.30, forțele au urmărit respectarea portului măștii în toate spațiile închise și deschise, verificarea respectării măsurilor de protecție în mijloacele de transport persoane, în stațiile acestora, precum și în incinta operatorilor economici.

Au fost legitimate 107 persoane și verificate 44 de autovehicule. Totodată, au fost verificați 18 operatori economici cu privire la noile măsuri instituite în contextul stării de alertă.

În total, în această etapă, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenţionale în valoare de 15.887 de lei.

32 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, iar alte 13 pentru încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice. În acest context, polițiștii rutieri au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Alte 4 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar o altă persoană a fost sancționată conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, cu amenda de 2.000 de lei.

Cea de-a doua etapă, desfășurată între orele 23.30 – 01.30, a vizat verificarea restricțiilor de deplasare ale persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00, dar și a restricțiilor aplicabile operatorilor economici în contextul actual.

Astfel, au fost legitimate 128 de persoane și verificate în trafic 92 de autovehicule.

Neregulile constatate au impus aplicare unui număr de 34 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 23 au fost aplicate conform Legii 55/2020, restul fiind aplicate pentru abateri ale normelor rutiere sau ale celor prevăzute de Legea 61/1991 R.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza