Controale în pieţe agroalimentare din Cluj. Amenzi de 9.500 de lei

Controale în pieţe agroalimentare din Cluj. Amenzi de 9.500 de lei
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială au desfăşurat mai multe acţiuni de verificare a respectării normelor legale în pieţele agroalimentare din municipiul Cluj-Napoca.

Au fost verificaţi 43 de producători agricoli și 23 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale.

Neregulile constatate sunt comercializarea produselor nespecificate în carnetele de comercializare; comercializarea de mărfuri cu termenele de valabilitate expirate, fără specificarea acestora sau cu ambalaje deteriorate; lipsa certificatelor de conformitate; neetichetarea corespunzătoare a produselor comercializate; neprezentarea documentelor solicitate.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 20 de procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 9.450 de lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 150/2009 și ale legii nr. 12/1990 republicată, dispunându-se retragerea de la vânzare a produselor neconforme cu normele legale, în valoare de 1.500 de lei.

Etichete
Comenteaza