Controale la petarde ilegale: vânzătorii au fugit şi au abandonat marfa. Ce au găsit poliţiştii VIDEO

Controale la petarde ilegale: vânzătorii au fugit şi au abandonat marfa. Ce au găsit poliţiştii VIDEO
Poliţiştii locali şi cei de la Serviciul Arme şi Explozivi au controlat zona pieţei Mihai Viteazu în căutarea vânzătorilor ilegali de petarde. Speriaţi, comnercianţii au fugit şi au lăsat în urmă marfa. Oamenii legii au găsit abandonate 300 de petarde şi au confiscat alte 300. Printre comercianţii ambulanţi care s-au ales cu dosar penal se numără şi o femeie în vârstă de 50 de ani.

În urma reportajului cu camera ascunsă difuzat de Realitatea TV Cluj, poliţiştii locali au efectuat un control în Piaţa Mihai Vzeazul. Unii comercianţi şi-au abandonat marfa şi au fugit. "În zona halei din piaţa Mihai Viteazu au fost găsite 300 de petarde abandonate şi alte 300 de petarde au fost confiscate de la o persoană care le vindea minorilor", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perşa. Petardele confiscate şi cele abandonate au fost predate Poliţiei Locale.

Şi poliţiştii de la Serviciul Arme şi Explozivi au prins o femeie în timp ce comercializa ilegal petarde. "Poliţiştii de la secţia 2 au depistat în piaţa Mihai Viteazu o femeie de 50 de ani care oferea spre vânzare 60 de petarde fără autorizaţie", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Simona Vornicu. "Produsele au fost ridicate iar femeia este cercetată pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice".

O echipă Realitatea TV a demonstrat ieri că dealerii de petarde abordează oamenii pe stradă. Preţurile variază în funcţie de câte ori explodează o petardă. Cele cu 5 explozii costă 45 de lei setul de o sută de bucăţi. Vezi aici detalii

Legea pedepseşte comerţul ilegal de petarde cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza