Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, rămâne internat o săptămână

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, rămâne internat o săptămână
Operaţia la care a fost supus copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a durat trei ore şi a fost finalizată cu succes, el urmând să rămână internat cel puţin o săptămână la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca.

Directorul de îngrijiri al SCJU Cluj-Napoca, Monica Costin, a declarat, miercuri, că Răzvan Petrescu a fost internat pentru montarea unei grefe la femurul stâng, transmite corespondentul Mediafax.

"Pacientul Răzvan Petrescu a fost internat la compartimentul de Ortopedie al SCJU pentru o întârziere în consolidarea femurului stâng. S-a intervenit chirurgical, marţi, operaţia a durat circa trei ore, totul a decurs perfect. S-a montat o grefă, iar pacientul este pe secţie, cu evoluţie favorabilă, nefiind înregistrate complicaţii. Estimăm că timpul de spitalizare este de şapte zile. Operaţia de grefă este una dificilă, dar evoluţia pacientului este bun", a spus Costin.

Dan Petrescu, tatăl copilotului, a declarat, la rândul său, că medicii i-au făcut tânărului un transplant de ţesut osos la femurul stâng.

"Răzvan este bine, operaţia a decurs normal. Este puţin supărat că este imobilizat la pat. Acesta a fost ghinionul lui, se întâmplă să fie înregistrate probleme la femur. În loc de calciu, se depusese ţesut fibros. Medicii i-au făcut un transplant de ţesut osos la femurul stâng, fragmente luate din creasta iliacă, cu scopul de a stimula calusarea, depunerea de calciu. E ultimul finisaj, apoi va urma o nouă perioadă de recuperare, de câteva luni. Nu mai dau niciun pronostic când se va întoarce la manşă", a spus Petrescu.

Potrivit acestuia, familia a decis ca Răzvan Petrescu să fie operat tot la SCJU Cluj-Napoca deoarece are încredere în medicii de aici.

"A fost bine primit, bine tratat, a fost răsfăţatul spitalului", a conchis Dan Petrescu.

Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a fost internat timp de o lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, fiind externat în 21 februarie. De altfel, el a fost operat de mai multe ori la picioare, iar după externare a venit de mai multe ori la control la spitalul din Cluj.

 

Comenteaza