Copilul din Cluj sfâşiat de câni se simte mai bine

Copilul din Cluj sfâşiat de câni se simte mai bine
Copilul de opt ani, din Câmpia Turzii, care la sfârşitul lunii martie a fost atacat de patru câini în curtea unei societăţi comerciale, având mai mult de 25 de muşcături pe corp, este în prezent în stare bună, vorbeşte, mănâncă şi face terapie pentru a depăşi şocul.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca au precizat, pentru news.ro, că băiatul ar putea fi externat în aproximativ două-trei săptămâni.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au sesizat Protecţia Copilului cu privire la acest caz, copilul fiind singur în momentul în care a intrat în curtea societăţii comericiale unde a fost atacat de câini. Cele patru animale au fost luat de Serviciul de Ecarisaj al Primăriei până la finalizarea anchetei.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Călin Lazăr, a decla la acea vreme că băieţelul prezenta între 20 şi 30 de muşcături pe întreaga suprafaţă a corpului, inclusiv pe faţă.

"Joi seara a fost adus la spitalul nostru cu o ambulanţă de la Turda un băieţel de 8 ani, conştient, care prezenta muşcături multiple de câine, între 20 şi 30, pe toată suprafaţa corpului, şi pe faţă, trei cu smulgere de muşchi la nivelul axilei stângi, pectoral stâng şi partea dorsală stângă. A intrat imediat în operaţie, au fost efectuate suturi, deocamdată este în stare critică. A fost o operaţie masivă pentru oprirea hemoragiilor, intervenţia a durat circa 6 ore şi a fost efectuată de o echipă întreagă şi de 2 chirurgi plasticieni. Băieţelul este intubat, ventilat, aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile, pentru că pot să apară complicaţii", a spus Lazăr.

Potrivit acestuia, în întreaga sa carieră de medic nu a mai văzut un astfel de caz de copil muşcat de câini.

 

Comenteaza