''Coridor umanitar'' pentru românii de la graniţa austriaco-ungară, între orele 22.00-07.00

''Coridor umanitar'' pentru românii de la graniţa austriaco-ungară, între orele 22.00-07.00
| Foto: informatia-zilei.ro

Un ”coridor umanitar” pentru românii care vor să treacă din Austria în Ungaria pentru a reveni în ţară va fi deschis marţi, de la ora locală 21.00, până miercuri la 06.00 (22.00-07.00 orele României), a declarat ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, citat de agenția APA.

Până la miezul nopţii, această posibilitate le va fi deschisă şi cetăţenilor bulgari, a precizat el.

Ungaria şi-a închis graniţele pentru români, ceea ce a făcut să existe mari probleme la punctele de trecere a frontierei, a comentat ministrul Nehammer. Pentru rezolvarea lor, va fi deschis un coridor, a precizat el.

Potrivit acestuia, probleme există şi la graniţa Austriei cu Germania, în prezent înregistrându-se cozi de 15-20 km la punctul de trecere Suben. ”Colaborăm cu autorităţile germane pentru a rezolva situaţia”, a afirmat Karl Nehammer.

Ungaria anunţase puţin mai devreme, prin şeful diplomaţiei Peter Szijjarto, că va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români şi bulgari blocaţi la graniţa austriaco-ungară, ca măsură de excepţie, aplicată o singură dată în cursul nopţii de marţi, la solicitarea miniştrilor de externe român şi bulgar.

Ungaria şi-a închis de marţi frontierele pentru cetăţenii străini, permiţându-le doar propriilor cetăţeni să intre în ţară.

Comenteaza