Coroane şi recital de poezie pentru omagierea lui Mihai Eminescu

Coroane şi recital de poezie pentru omagierea lui Mihai Eminescu
Peste o sută de persoane au participat, joi, în centrul municipiului Cluj-Napoca, la manifestările organizate de Primărie pentru marcarea zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu şi a Zilei Culturii.

Manifestările comemorării a 165 de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu au început cu o slujbă religioasă condusă de Mitropolitul Mitropolit al Clujului, Maramureșului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ şi s-au încheiat cu recital de poezie susţinut de câțiva elevi de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu.

La statuia din faţa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei, a Instituţiei Prefectului, a Consiliului Judeţean şi a altor instituţii din oraș, din partea Jandarmeriei, a Diviziei 4 Infanterie "Gemina", a Academiei Române filiala Cluj, a Inspectoratului Şcolar Cluj, a partidelor politice locale, a Uniunii Scriitorilor, precum şi din partea unor asociaţii culturale.

Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoșani - d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Receptiv la romantismele europene de secol XVIII și XIX, și-a asimilat viziunile poetice occidentale, creația sa aparținând unui romantism literar relativ întârziat.

Comenteaza