Coronavirus / 154 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și peste 900 de amenzi

Coronavirus / 154 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și peste 900 de amenzi

Până în prezent, au fost aplicate 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină, iar 154 de persoane s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Totodată, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 48 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 36 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Franța. 

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

"Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20", transmte de Grupul de Comunicare Strategică.

Comenteaza