CORONAVIRUS/ Directorul Aeroportului Cluj: "Trebuie să fim prudenți, dar nu să creăm panică"

CORONAVIRUS/ Directorul Aeroportului Cluj: "Trebuie să fim prudenți, dar nu să creăm panică"

Divid Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, a vorbit despre măsurile de siguranță aplicate în aerogară pentru despistarea coronavirusului. 

“Aeroportul a luat toate măsurile necesare. În mometul de față, zborurile din Iltaia se preiau pe un terminal separat, s-au luat măsuri de conștientizare. Nu a venit nimeni pe aerogara clujeană infestat, nu am avut cazuri de carantină, dar cei care provin din zone de risc trebuie să intre în izolare voluntară la domiciliu pentru 14 zile. Noi am luat măsuri în plus de ingienizare în aeroport. Ne intereseaza siguranța tuturor din aeroport. Este foarte important ca toți să fim mult mai prudenți și să luăm măsurile necesare, dar nici să cădem în cealaltă extremă și să creăm panică exagerată", a declarat Divid Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, la Ziua Live.  

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj împreună cu Instituția Prefectului Județului Cluj,  Direcția de Sănătate Publică Cluj și celelalte instituții publice din perimetrul aeroportului au implementat măsuri în vederea combaterii răspândirii coronavirusului.

"Pentru pasagerii care se întorc din Italia a fost creat un filtru suplimentar, amplasat în terminalul vechi al aeroportului, care asigură accesul separat de restul pasagerilor. De asemenea, călătorii care sosesc la Aeroportul Cluj cu cursele din nordul Italiei sunt supuși unor proceduri speciale. Un medic de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, împreună cu angajații cabinetului medical din cadrul aeroportului evaluează datele și parametrii medicali ai pasagerilor, iar în cazul în care, unul dintre călători prezintă suspiciunea de infectare cu coronavirus, acesta este izolat și preluat de autoritățile medicale", transmit reprezentanții Aeroportului „Avram Iancu”.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a implementat o serie de măsuri în vederea combaterii răspândirii coronavirusului. În acest sens, au fost  distribuite pasagerilor materiale informative și carduri de alertă, iar călătorii care ajung la Aeroportul Cluj din zonele afectate de coronavirus sunt supuși unor controale medicale. Potrivit sursei citate, au fost sporite măsurile de igienă din cadrul aeroportului prin dezinfectarea frecventă a spațiilor publice, iar asistenții medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin permanent pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale.

Aeroportul Cluj colaborează în permanență cu autoritățile din domeniul sănătății publice, cu autoritățile care își desfășoară activitatea în cadrul aeroportului, dar și cu companiile aeriene pentru implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza