CORONAVIRUS | România: 26 de persoane, în carantină şi peste 2.000, monitorizate la domiciliu

CORONAVIRUS | România: 26 de persoane, în carantină şi peste 2.000, monitorizate la domiciliu

Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), transmis miercuri, până în acest moment nu există nici un cetăţean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetăţenilor să apeleze numărul de urgenţă doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informaţii utile, le recomandăm cetăţenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, conform sursei citate.

De asemenea, în cursul zilei de marţi au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate patru persoane.

„Referitor la cetăţenii români aflaţi în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetăţeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000”, se menţionează în comunicatul transmis miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Grupul de Comunicate Strategică arată că în legătură cu achiziţia de echipamente specifice, miercuri dimineaţă, au fost depuse la Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul zilei.

Comenteaza