Corpul de control al lui Ponta a trimis ANAF-ul la RAADPP pentru Cluj Arena. Alin Tişe: "control politic"

Corpul de control al lui Ponta a trimis ANAF-ul la RAADPP pentru Cluj Arena. Alin Tişe:
Corpul de control al premierului Victor Ponta a trimis o reclamaţie ANAF, în care cere să fie verificată Regia de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Informaţia a fost confirmată pentru Ziua de Cluj de directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, care ne-a declarat că inspectorii ANAF verifică o rambursare de TVA, de 5 milioane de euro, pe care regia a primit-o în anul 2011, când administra investiţia de la stadionul Cluj Arena.

Mircea Avram a spus că este surprinzătoare această reclamaţie a Corpului de control al premierului, în condiţiile în care regia a mai fost controlată pentru această rambursare de TVA atât de Direcţia de Finanţe Cluj cât şi de Curtea de Conturi, iar cei de la Corpul de control al primului ministru puteau cere rapoartele celor două instituţii.

Controlul a început ieri şi se va încheia vineri. Directorul Mircea Avram a mai precizat că regia pe care o conduce a administrat investiţia de la Cluj Arena în perioada februarie 2011 - octombrie 2011.

Mircea Avram s-a declarat surprins de faptul că reclamaţia Corpului de control a fost doar arătată conducerii regiei, nu înmânată. Directorul RAADPP a spus că va cere documentul în baza Legii 544 a liberului acces la informaţiile de interes public.

Corpul de control al premierului Victor Ponta a făcut anul trecut un control la Consiliul Judeţean Cluj, pentru a verifica modul în care au fost cheltuiţi cei 60 de milioane de lei, pentru Cluj Arena, alocaţi de guvern, pe vremea când era condus de actualul primar Emil Boc.

UPDATE 

Fostul preşedinte al CJ Cluj, senatorul PNL Alin Tişe, în mandatul căruia s-a construit Cluj Arena a reacţionat dur la aflarea veştii despre verificarea cerută de Corpul de Control al premierului.

"Grupul infracţional organizat - Corpul de Control a lui Ponta, a început o adevărată prigoana şi la alte instituţii. Măciuca politică a PSD, în mod infracţional continuă un control deşi nu are competenţă legală. Scopul fiind discreditarea adversarilor politici prin plângeri penale. Ăsta este scopul controlului", susţine Alin Tişe printr-un comunicat de presă.

Alin Tişe a criticat controlul ANAF, pe care l-a catalogat ca fiind unul "politic". "După ce au controlat CJ Cluj şi nu au găsit nimic timp de un an, au trecut acum şi la alte instituţii. Angajaţii statului sunt folosiţi pentru a face controale politice. Din păcate în aceste controale politice îndreptate împotriva mea, sunt afectaţi toţi cei care au muncit şi semnat acte pentru a construi Cluj Arena", mai spune Tişe.

Senatorul liberal mai afirmă că a făcut deja două plângeri penale împotriva Corpului de Control al Primului ministru şi va mai face şi alte denunţuri împotriva acestei instituţii. "Solicit să oprească aceasta prigoană îndreptata împotriva instituţiilor şi firmelor implicate în construirea acestui măreţ obiectiv - Cluj Arena", se mai arată în comunicatul trimis de fostul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe.

 

 

 

 

Comenteaza