Corpul de control al MAI a venit la Cluj pentru a sta de vorbă cu poliţistul care cere să fie eutanasiat VIDEO

Corpul de control al MAI a venit la Cluj pentru a sta de vorbă cu poliţistul care cere să fie eutanasiat VIDEO
Coprul de control al Ministerului de Interne se întâlneşte în această dimineaţă cu poliţistul clujean care cere să fie eutanasiat în Piaţa Unirii, pe 1 Decembrie. Poliţistul s-a plâns în nenumărate rânduri că a fost şicanat de superiorii săi.

Poliţistul Sever Legian a cerut în urmă cu şase zile, printr-un memoriu adresat autorităţilor, să fie eutanasiat chiar de Ziua Naţională a României. Prin acest memoriu, Legian a spus că vrea să arate lumii cu ajunge un poliţist care îşi face datoria. Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua în urma discuţiilor cu corpul de control al MAI.

Agentul de poliţie Sever Legian lucrează acum la Poliţia Transporturi. Anterior, a fost angajat al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, perioadă în care au început şi problemele sale, povesteşte omul legii. În urmă cu 4 ani şi jumătate, poliţistul susţine că a fost victima unui ultraj, care nu ar fi fost însă înregistrat de către superiorul său de atunci. Aşa că Sever Legian l-a acţionat în judecată atât pe fostul său şef, cât şi pe cetăţeanul străin care l-ar fi ultragiat. În plus, a intentat proces şi Inspectoratului Judeţean de POliţie. Între timp, agentul a fost scos de pe teren, i s-a retras dreptul de a purta armă, şi-a mutat serviciul la poliţia TF, iar în final a pierdut şi procesele pe care le-a intentat. Colegii de sindicat ai poliţistului spun că acesta a refuzat ajutorul legal care i s-a oferit pe durata proceselor.

Reprezentanţii IPJ Cluj nu comentează decizia instanţei de judecată, care a hotărât ca agentul de poliţie să primească daune morale doar din partea cetăţeanului străin care l-a ultragiat.

În ultimii doi ani, agentul Sever Legian a mai recurs la diverse proteste, inclusiv greva foamei. Acesta spune că vrea să atragă atenţia opiniei publice că a fost victima unor abuzuri din partea foştilor săi şefi.

 

Comenteaza