Corpul de Control în scandalul poliţistului sancţionat pentru că şi-a amendat şeful: "s-a acţionat cu dublă măsură" VIDEO

Corpul de Control în scandalul poliţistului sancţionat pentru că şi-a amendat şeful:
Raportul Corpului de Control al primului-ministru cu privire la cazul poliţistului care şi-a dat demisia din Poliţia Cluj arată că acesta a fost sancţionat nejustificat de către superiori. Mai mult, Corpul de Control notează că a existat o preocupare a conducerii IPJ Cluj pentru a-l sancţiona disciplinar pe poliţist şi că s-a acţionat cu dublă măsură. Conducerea Inspectoratului nu a dorit să comenteze raportul.

Corpul de control al premierului a demarat un control după ce agentul Sergiu Todea şi-a dat demisia din poliţie pe motiv că a fost umilit de adjunctul şefului IPJ Cluj, comisarul Cristian Pintea. În luna august 2010, agentul l-a sancţionat în trafic pe superiorul său pentru că nu a oprit la trecerea de pietoni. În lunile următoare, agentul a fost la rândul său sancţionat disciplinar de trei ori.

PREOCUPARE PENTRU SANCŢIONARE
SURSA: RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL

"Este evidentă preocuparea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj de a prezenta într-o manieră negativă situaţia disciplinară a agentului şef adjunct de poliţie Todea Sergiu Rareş, chiar dacă unele fapte imputate nu fuseseră confirmate, iar sancţinile disciplinare aplicate acestuia fuseseră contestate în justiţie, acţiunile nefiind soluţionate definitiv", menţionează echipa de control. De asemenea, anchetatorii arată că în cazul agentului Todea s-a acţionat cu dublă măsură pentru sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

DUBLĂ MĂSURĂ
SURSA: RAPORT CORPUL DE CONTROL

"Se constată că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj s-a acţionat cu dublă măsură, respectiv unele petiţii transmise prin e-mail au fost clasate ca anonime, în timp ce petiţii transmise prin e-mail care se refereau la posibile încălcări ale prevederilor legale de către agentul şef adjunct de poliţie Todea Sergiu-Rareş au fost luate în considerare de către reprezentanţii inspectoratului, fiind sesizată Agenţia Naţională de Integritate", mai semnalează inspectorii.

Agentul Todea a câştigat în instanţă, irevocabil, procesul în care a contestat sancţiunile. După finalizarea procesului, şi-a dat demisia. Între timp, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Ioan Păcurar, s-a pensionat şi a fost înlocuit de chestorul Tudor Grindean. Reprezentanţii IPJ Cluj nu au dorit să comenteze raportul corpului de control.

Reporter: Alin Golban
www.realitateacluj.ro

Comenteaza