Covor din flori, aşternut în centrul oraşului FOTO

Covor din flori, aşternut în centrul oraşului FOTO
O stradă din centrul orașului a fost acoperită sâmbătă cu un covor de flori, care a măsurat nu mai puţin de 108 metri pătraţi. Evenimentul a făcut parte dintr-o acţiune caritabilă, iar clujenii au fost invitaţi să cumpere o floare pentru a ajuta bolnavii incurabili.

La Cluj s-a desfăşurat sâmbătă, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, un eveniment inedit, prin care s-a construit unui covor din flori chiar în centrul oraşului. Covorul a fost realizat din 1728 de ghivece de flori, cumpărate de trecători. Este vorba despre o acţiune caritabilă prin care s-a dorit sensibilizarea membrilor comunităţii cu privire la importanţa şi necesitatea îngrijirii bolnavilor incurabili. "Dând culoare covorului, dăm culoare vieţii pacienţilor incurabili",a fost motto-ul evenimentului.

"Ideea realizării acestui eveniment are la bază o întâmplare istorică. În 1660, principele Rakoczi al II-lea a suferit o înfrângere din partea turcilor. Aflat în drum spre Oradea și fiind rănit, principele a fost îngrijit de un localnic din Izvorul Crișului. În semn de recunoștință, principele, care poate fi considerat primul pacient paliativ din Ardeal, i-a dăruit îngrijitorului său un covor de rugăciune. Astfel, aici la Cluj încercăm să construim un covor de 1728 ghivece cu ajutorul oamenilor care pot să cumpere cu cinci lei o floare", a declarat Bujdos Tunde, organizator.

Banii obținuți din vânzarea florilor vor fi donați unui centru în care sunt îngrijiți pacienții care suferă de boli incurabile.

Am fost şi noi să admirăm covorul înflorat. Sâmbătă, până la ora prânzului, zeci de ghivece au fost cumpărate, iar covorul a prins, treptat, contur. Clujenii nu au stat pe gânduri şi s-au implicat în sprijinirea cauzei nobile pe care organizatorii evenimentului o susţin. "Am ales să mă implic şi eu. Cinci lei nu mi se pare o sumă atât de mare şi mă bucur că în acest fel pot să ajut şi eu oamenii bolnavi. Cred că este o iniţiativă foarte bună.", a declarat una dintre clujencele care a ales să se alăture acţiunii caritabile.

Comenteaza