Craniul care se presupune că ar fi al Elodiei ajunge la Cluj pentru analize

Craniul care se presupune că ar fi al Elodiei ajunge la Cluj pentru analize
Craniul care a fost dscoperit pe malul râului Olt şi despre care se presupune că ar fi al avocatei braşovene Elodia Ghinescu, dispărută de trei ani, a fost trimis astăzi pentru investigaţii la Laboratorul de Medicină Legală din Cluj.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, craniul a fost găsit încă din vară, în 12 iunie, şi prezintă o fractură craniană închisă, ceea ce înseamnă că persoana decedată ar fi avut capul spart în urmă cu mai mulţi ani.

Buzsi a adăugat că la faţa locului nu s-au găsit alte indicii, dar craniul prezenta urme de creier şi a fost trimis pentru investigaţii complexe la Cluj, unde se va face şi un test ADN.

Potrivit Agerpres, Buzsi a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că nici în judeţul Covasna şi nici în judeţul limitrof Harghita nu a fost dată dispărută în ultimii doi ani vreo persoană ale cărei caracteristici să corespundă cu cele indicate de craniul descoperit pe malul râului Olt.

Contactat de ziuadecj.ro, directorul IML Cluj, Marius Vartic, a declarat că în registrele instituţiei nu figurează deocamdată niciun craniu pentru expertiză. El a adăugat că la Cluj nu pot fi făcute expertize ADN.

Totodată, reprezentanţii laboratorului interjudeţean de expertize criminalistice nu confirmă că la Cluj a ajuns un astfel de craniu şi adaugă că  analize ADN se fac doar la Bucureşti

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, iar principalul suspect în acest caz este soţul ei, poliţistul Cristian Cioacă.


Comenteaza