Crima din lift: cererea de revizuire a sentinţei a fost respinsă

Crima din lift: cererea de revizuire a sentinţei a fost respinsă
Cererea de revizuire a sentinţei dată în 2002 în cazul odioasei crime din lift, formulată de condamnatul Emanuel Bodrog, a fost respinsă de Tribunalul Cluj.

Solicitarea a fost depusă după ce la începutul lunii ianuarie a acestui an un bărbar în vârstă de 30 de ani, pe nume Adrian Pop, s-a predat poliţiştilor susţinând că este autorul crimei comise acum 14 ani, în care şi-a pierdut viaţa o tânără de 21 de ani. 

Autodenunțul nu l-a ajutat însă pe condamnat, întrucât, după două amânări, instanța Tribunalului Cluj a decis să respingă cererea sa de revizuire, relatează clujust.ro.

"Respins revizuire: În temeiul art. 462 al. 4 Cod procedura penală respinge ca neîntemeiată cererea de revizuire a sentinţei penale nr. 594/21.11.2002 a Tribunalului Cluj formulată de revizuentul Bodrog Emanuel Florin. [...] Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 07.12.2015, în lipsa participanţilor", se arată în soluţia pe scurt. 

Adrian Pop s-a prezentat la Poliția Cluj la începutul lui ianuarie, unde a afirmat că a ucis o tânără în 2001. Polițiștii l-au dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, în competența căruia intră cazurile de crimă, însă nu a fost reţinut în urma audierilor.

Tânăra pe care susţine că ar fi omorât-o, Eva Andreea Demeter, a fost ucisă în primăvara anului 2001, la 21 de ani, în liftul din blocul în care locuia. Ea ar fi fost împinsă în lift de către un necunoscut, care a tâhărit-o şi omorât-o în bătaie, potrivit anchetatorilor.

În urma cercetărilor, după aproximativ un an de zile poliţistii l-au acuzat pe Florin Emanuel Bodrog, în vârstă de 19 ani, de comiterea celor două infracţiuni. Ulterior, tânărul a fost condamnat la peste 19 ani de închisoare. Pe parcursul anchetei și a procesului, Bodrog a susţinut că nu ar fi vinovat de comiterea crimei, ci doar de furtul poşetei şi a telefonului mobil. 

Comenteaza