Crima din Mănăstireni: Ucisă cu toporul, dar și violată înainte? / Ucigașul, un violator recidivist, ar mai fi avut recent o altă tentativă, dar poliția i-a ținut partea

Crima din Mănăstireni: Ucisă cu toporul, dar și violată înainte? / Ucigașul, un violator recidivist, ar mai fi avut recent o altă tentativă, dar poliția i-a ținut partea
| Foto: captura https://www.youtube.com/ - Satul Manastireni, Judetul Cluj, Romania

În urmă cu o săptămână a avut loc o crimă înfiorătoare în județul Cluj. ZIUA de CLUJ a aflat de la unii săteni informații cu privire la cazul din Mănăstireni. Ucigașul era un violator care abia ieșise din pușcărie.

Joia trecută o femeie din Mănăstireni și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, exact lângă biserica din localitate. Aceasta a fost găsită într-o baltă de sânge abia sâmbătă. Oamenii din sat cred că s-ar fi putut evita tragedia dacă autoritățile locale ar fi ținut cont de cazierul ucigașului sau de felul în care acesta se purta cu femeile.

Groaza a pus stăpânire pe localnicii din comuna clujeană Mănăstireni după ce s-a aflat despre crima din mijlocul localității. ”Era un techergheu”, spune o vecină a victimei din din Mănăstireni, trecută de 77 de ani, care stă doar la câteva case distanță de curtea unde a fost ucisă văduva de 72 de ani.

”Nici nu am curajul să merg la înmormântare, soțul va merge”, a spus marți vecina care a adăugat cu glasul gâtuit de lacrimi că femeia care a fost ucisă era un om special, care mereu îi ajuta pe ceilalți, că era o femeie zâmbitoare și frumoasă deși trecuse de 70 de ani.  

O altă localnică spune că individul fusese eliberat nu de mult timp din închisoare. Pușcărie făcuse pentru viol, iar cazierul acestuia numără cel puțin 6 condamnări. ”Le batjocorea pe femei. Și eu sunt văduvă și stau singură. De când am aflat că a fost eliberat au fost seri în care am stins repede lumina și televizorul să nu se știe că e cineva acasă. A intrat o spaimă în mine... Asta dinainte de crimă...

Au găsit-o abia sâmbătă cu lenjeria jos de pe ea... avea două lovituri cu toporul la cap. Cică a omorât-o joi. Am aflat că a intrat cumva prin spatele casei. Că i-ar fi cerut bijuteriile, ceasul, banii, că preoteasa abia luase pensia, dar banii nu i-a mai luat, poate că după ce a batjocorit-o și apoi ea a încercat să scape și el a ucis-o, o fi uitat de bani...

A mai încercat de când a venit acasă să intre la o altă femeie de aici, dar acolo erau termopane și nu a reușit să intre, iar oamenii de aici l-au oprit”, adaugă cu tristețe în glas văduva din Mănăstireni trecută binișor de 80 de ani, care spune că ea a fost marți la înmormântarea preotesei.  

Femeia mai spune că cei care l-au văzut pe individ în primăvară şi au oprit tentativa de intrare prin efracție în casa cu termopane ar fi fost, culmea, taxaţi cu amendă de poliţişti pentru iniţiativa lor civică. Aşa că tentativa aceasta nu a folosit ca semnal de alarmă pentru ca polițiștii din sat să fie cu ochii pe el, din moment ce la câteva luni distanță individul și-a dus planul până la capăt. ”Acum că l-au prins parcă ne-am mai liniștit. Bine ar fi să nu îl mai lase afară să facă alte nenorociri”, mai adaugă văduva din Mănăstireni.

Poliţiştii clujeni au anunţat duminică 9 iulie că „persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de omor și violare de domiciliu” a fost identificată şi reţinută. Nu e de mirare cu cazierul bogat pe care îl avea şi mai ales că l-au săltat chiar de la el de acasă și nu a fost nevoie de niciun fel de căutări.

Comenteaza