Cu Bechtel era mai ieftin. Autostrada Transilvania a ajuns să coste de două ori mai mult

Cu Bechtel era mai ieftin. Autostrada Transilvania a ajuns să coste de două ori mai mult

Din cei 416 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, au fost dați în circulație 75 de kilometri.

Autostrada Transilvania costă acum 24,85 milioane de lei (circa 5,3 miliarde de euro), aproape dublu faţă de valoarea contractului cu Bechtel, de 2,8 miliarde de euro. Din cei 416 kilometri ai proiectului gigant au fost daţi în trafic până acum 75 de kilometri. Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea se ridică la 29,54 miliarde de lei, din care lucrările de construcţie reprezintă 24,85 miliarde de lei, potrivit noilor indicatori tehnico - economici ai proiectului ce urmează să fie aprobaţi în Guvern, conform Economica.net

Din cei 416 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, au fost dați în circulație 75 de kilometri. Alți 39 de kilometri sunt în construcție, pentru 115 kilometri sunt în derulare licitații publice și urmează fie scoși la licitație încă 41 de kilometri. Despre secţiunea dintre Braşov şi Târgu-Mureş se spune că se află în stadiul de "Studiu de fezabilitate iniţial şi corecţii de traseu aprobate în 2007/2008".

Realizarea obiectivului "Autostrada Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea" conduce la darea în circulaţie a 416 km de autostradă ce asigură o legătură directă a României cu centrul şi vestul Europei prin punctul de trecere al frontierei Borş, cu scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul oraşelor situate în prezent de-a lungul traseului de legătură, asigurând fluenţa traficului şi reducerea timpilor de parcurs.

Comenteaza