Cu canapeaua-n stradă. Clujenii, nemulţumiţi de străzile pline ochi de deşeuri

Cu canapeaua-n stradă. Clujenii, nemulţumiţi de străzile pline ochi de deşeuri
Pe lângă faptul că pubelele sunt pline până la refuz, oamenii ajung să depoziteze deşeuri pe o rază mai largă din apropierea containerelor. Ba mai mult: aruncă pe unde apucă şi obiecte voluminoase, care ajung să stea în stradă săptămâni în şir.

Clujenii s-au săturat de conteinerele de deşeuri pline ochi. La fel şi de crengile, geamurile sau obiectele de mobilier care ajung pe marginea stăzii. Scenariul descris nu este unul izolat, căci situaţia este trasă la indigo pe mai toate aleile întortocheate din cartierele clujene. Intenţia oamenilor este de a le arunca în locurile amenajate pentru gunoi menajer, fără să ştie că, de fapt, locul acestora este în altă parte.

Pe Calea Mănăştur, de exemplu, o canapea dezmembrată a fost depozitată de câteva săptămâni bune, fără să fie ridicată. La fel şi covorul de lângă ea, care zace într-un morman de ambalaje. Asta spre disperarea locuitorilor din zonă, care acum cer autorităţilor lămuriri pentru situaţia dată.

"Sunt mândră că sunt ardeleanca, şi mai presus de orice...clujeancă. Iubesc oraşul acesta, îl preţuiesc şi îl respect. Tocmai de aceea îndrăznesc să ma adresez dvs. cu o problemă care pe noi ne depaseste. Va atasez niste fotografii pe care le-am facut astăzi în spatele blocului, cu zona de depozitare a gunoiului. Cam aşa arată mereu. Canapeaua din fotografie este acolo de câteva săptămâni bune", a explicat o clujeancă pe site-ul domnuleprimar.ro

Pe de altă parte, firmele de salubritate susţin că dacă nu este vorba de gunoi menajer, ci despre obiecte voluminoase, canapele, crengi, BCA, aceştia trebuie întâi să se verifice gunoiul împreună cu un tehnician din partea autorităţilor, după care se estimează cantitatea şi se stabileşte taxa care trebuie plătită de asociaţiile de propietari arondate punctului gospodăresc pentru ridicarea gunoiului.

Cei care aruncă astfel de obiecte la conteiner în zona celor destinate deşeurilor menajere trebuie să ştie că asociaţiile de proprietari arondate la acele puncte gospodăreşti pot primi sancţiuni.

Comenteaza