Foto Amintiri dinainte de pandemie: Cum a sărbătorit Clujul ziua de 1 Decembrie în 2019, în anul Centenarului

Pandemia cu COVID-19 "pune pe pauză" ceremoniile și evenimentele dedicate Zilei Naționale la Cluj-Napoca. Iată cum sărbătoreau clujenii anul trecut 1 Decembrie:

Anul acesta primarul Emil Boc nu va mai apăsa butonul pe scena din Piața Unirii pentru a aprinde iluminatul festiv în oraș în prezența a mii de clujeni și nici nu va încinge hora în Piața Avram Iancu, așa cum obișnuia în anii precedenți. Nici bunicii nu-și vor mai scoate nepoții în centru la deja obișnuita paradă militară și nici tinerii nu-și vor face selfie-uri în Unirii - nici la concerte, nici la artificiile de la miezul nopții. Vor lipsi și căsuțele cu bunătățuri și vin fiert, dar și caruselul sau patinoarul de lângă statuia lui Matei Corvin. Pentru că anul acesta nu se poate. Din cauza pandemiei cu COVID-19, manifestările prilejuite de Ziua Națională a României se vor desfășura fără participarea publicului, în toată țara. La Cluj-Napoca, la ora 11.00 va avea loc Slujba de Te Deum la Catedrala Mitropolitană, iar la ora 12.00, la monumentul voievodului Mihai Viteazul, va avea loc, în prezența oficialităților, acordarea onorului, salutul Drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României și depunerea de coroane și jerbe. Atât.

Iată cum sărbătoreau clujenii Ziua Națională în 2019:

COVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul ClujuluiCOVID schimbă scenariul de 1 Decembrie. Gata cu parada, hora, concertele și artificiile din centrul Clujului

sursa foto: Facebook/Municipiul Cluj-Napoca

loading...
Comenteaza