Video Cum arată craterul de pe drumul Cluj-Baia Mare, adânc de 3 metri. Lucrări "de mântuială" pe 241 milioane lei

Cum arată craterul de pe drumul Cluj-Baia Mare, adânc de 3 metri. Lucrări "de mântuială" pe 241 milioane lei

O bună porțiune din DN1C, între Dej și Baia Mare, s-a surpat în urmă cu câteva săptămâni, formându-se un crater adânc de câțiva metri în carosabil.

Lucrările de reabilitare a DN1C între Dej și Baia Mare – în valoare totală de 241 milioane de lei plus TVA – au debutat în urmă cu 9 ani, fiind executate de FCC, o companie cu capital spaniol. Cu doar câteva luni înainte de finalizarea lucrărilor, au apărut și primele fisuri în asfalt.

Constructorul a încercat să remedieze problemele apărute prin turnarea unui nou strat de asfalt. Soluția găsită a avut rolul de a acoperi crăpăturile, însă nu au fost executate lucrări care să elimine cauza fisurării stratului de asfalt. Nu după multe luni, crăpăturile au reapărut, iar circulația rutieră a fost închisă pe un sens de mers o perioadă destul de lungă de timp, scrie dej24.ro.

În urmă cu câteva săptămâni, inevitabilul s-a produs, iar o bună bucată din DN1C, în zona Pasului Mesteacăn, a luat-o efectiv la vale și s-a format un crater adânc de trei metri.

Comenteaza