Cum arată un protest cu peste 30.000 de participanţi. La Cluj VIDEO

Cum arată un protest cu peste 30.000 de participanţi. La Cluj VIDEO
Peste 30.000 de oameni au mărșăluuit joi pe străzile municipiului Cluj-Napoca în a treia seară de proteste, organizate de la adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de urgență pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Manifestanții au purtat pancarte inscripționate cu mesaje cum ar fi "Jos Guvernul", "Guvern de hoți", "Anticipate", "Hoția ucide", "PSD - ciuma roșie" și scandează lozinci - "Uniți salvăm toată România", "Hoții", "DNA să vină să vă ia", dar și fotografii cu Liviu Dragnea, Nicolae Ceaușescu sau Vlad Țepeș.

Marşul protestarilor a urmat traseul Piaţa Unirii - Dorobanţilor - Gheorgheni - centru - Mănăştur - centru. A durat peste patru ore. Sute de oameni s-au alăturat coloanei pe parcurs. S-a scandat "Abrogarea!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!". 

Au participat oameni de toate vârstele, cu tot cu animalele de companie. A fost un protest paşnic, iar oamenii legii au primit flori. 

Un tânăr, Sînpetrean Paul Răzvan, a realizat un clip video cu protestul de joi seara de la Cluj-Napoca. 

Protestele de stradă nu se vor încheia însă aici. Oamenii sunt determinaţi să continue lupta anti-corupţie seară de seară, până când vocea loc va fi auzită. Duminică, 5 februarie, este anunţat cel mai mare protest de până acum. 

Oamenii au ieşit în stradă şi la Bucureşti - 100.000, dar şi în alte oraşe din ţară - Timişoara, Iaşi, Bistriţa, Constanţa, Craiova, Alba Iulia, etc. Şi chiar şi în străinătate - Berlin, Londra, Paris. 

Comenteaza