Cum au trecut testul COVID turiștii din Cluj care au aterizat ieri în Creta

Cum au trecut testul COVID turiștii din Cluj care au aterizat ieri în Creta

Grecii au testat toți pasagerii avionului din România, plin cu turiști din București și Cluj-Napoca, care a aterizat joi pe Aeroportul Heraklion din Creta.

Răzvan Pascu a anunțat pe Facebook că toți turiștii din Cluj și București, testați ieri la aterizare, sunt negativi și a explicat că autoritățile elene testează acum, la început de sezon, toți turiștii care sosesc pe aeroporturi, urmând ca ulterior, aceștia să fie testați prin sondaj.

"Breaking: toti turistii români testati ieri in Creta sunt NEGATIVI.

Ieri pe aeroportul din Creta au fost luate 550 de teste (turisti de la mai multe avioane) si toate sunt negative. Tot ieri, in toata Grecia au fost luate 1972 de teste de la turisti si doar doua au fost pozitive. Nu doar românii sunt testati - astazi, de exemplu, tot in Creta a fost testat un intreg avion de la Munchen.

Motivul testarii intregului avion este doar acum la inceput de sezon, pentru ca se doreste crearea unei baze de referinta cu date de sanatate la turisti din toate tarile. Ulterior, vor fi testati PRIN SONDAJ, maxim 10-15 turisti dintr-un avion. Cei care vor fi testati vor fi alesi de un soft, aleatoriu, in baza codului QR pe care il primesti dupa ce completezi celebrul formular online.

Turistii români testati ieri pe aeroport au plecat apoi spre hoteluri si nu li s-a impus sa stea in camere. Doar daca ar fi iesit pozitivi ar fi fost contactati individual pentru transfer la hotelul de izolare de pe insula", a transmis Răzvan Pascu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza