Cum au venit la Cluj sucevenii dintr-o localitate în carantină: pe jos, noaptea pe câmp, şi aşteptaţi de microbuze în alt sat

Cum au venit la Cluj sucevenii dintr-o localitate în carantină: pe jos, noaptea pe câmp, şi aşteptaţi de microbuze în alt sat

Forțele de ordine au fost suplimentate la Pătrăuți după ce săptămâna trecută mai mulți localnici au încălcat carantina și au ieșit din comună, mergând la aeroportul din Cluj, pentru a pleca de acolo la muncă în Germania.

Localitatea Pătrăuți este monitorizată de Poliție, mai ales că în urmă cu o săptămână zeci de localnici au fost identificați pe aeroporturile din Cluj și din Sibiu, de unde voiau să plece la muncă în Germania.

MAI spune că în urma acelui incident a dispus suplimentarea forțelor și mijloacelor care monitorizează zonele aflate în carantină, fiind mobilizate efective ale Brigăzii Speciale de Intervenție de la nivel central care au în dotare inclusiv mijloace tehnice de supraveghere aeriană.

Conform sursei citate, în urma verificărilor făcute în acel caz s-a stabilit că 21 de localnici au plecat ilegal din Pătrăuți. ”Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile publice, au traversat zona agricolă către o localitate limitrofă, neaflată în carantină, loc în care au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre locul de îmbarcare într-un autocar cu destinația spre aeroportul din Cluj. În urma cercetărilor efectuate, s-au aplicat sancțiuni și s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, mai transmite Ministerul de Interne, citat de hotnews.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza