Cum conduc clujenii în week-end: băuţi, fără permis şi cu numere false

Cum conduc clujenii în week-end: băuţi, fără permis şi cu numere false
| Foto: gazetavalceana.ro

Peste 170 de amenzi şi 17 permisuri de conducere reținute a fost bilanțul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii clujeni în weekend. Şoferii au fost prinşi conducând după ce au consumat alcool, fără permis sau chiar fără numere de înmatriculare.

În perioada 29 iunie – 1 iulie, polițiștii au ieșit pe șoseșe, într-o serie de acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Un bărbat de 43 de ani, din localitatea Someşu Rece, a fost prins la volan, deşi avea permisul de conducere suspendat. Tot fără permis conducea şi un tânăr de 19 ani, din comuna Frata, când a fost depistat de poliţiştii secţiei 7.  Ambii sunt acum cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Şoferii clujeni nu se sfiesc să urce la volan, chiar dacă au consumat alcool

Mai frecvente în weekend au fost cazurile de conducere sub influenţa alcoolului; un bărbat de 45 de ani a fost prins duminică seară, în timp ce conducea un autoturism pe strada Oaşului din Cluj-Napoca, deşi avea o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat, din comuna Jucu, este cercetat după ce poliţiştii l-au depistat conducând băut, pe strada Traian Vuia.  Bărbatul de 42 de ani avea o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr de 25 de ani, din judeţul Caraş-Severin a fost prins şi el la Cluj conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, având concentraţia de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toţi trei au fost conduşi la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, iar permisele de conducere le-au fost suspendate.

Maşină cu numere false de înmatriculare, la Viişoara

Poliţiştii din Câmpia Turzii au depistat sâmbătă seara un bărbat de 28 de ani conducând un autoturism neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare pe raza localităţii Viişoara din judeţul Cluj. 

În perioada 29 iunie – 1 iulie, efectivele Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea principalelor cauze de producere a evenimentelor rutiere. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier. Indisciplina participanţilor la traficul rutier a impus aplicarea a 171 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost reţinute 17 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce (12 dintre acestea pentru neacordare de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare şi 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului) şi au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare.

Comenteaza