Cum evoluează muzica în familia lui Nicolae Furdui Iancu: nepotul său cântă black metal la Cluj

Cum evoluează muzica în familia lui Nicolae Furdui Iancu: nepotul său cântă black metal la Cluj
Deşi a moştenit din familie vocea puternică a marelui cântăreţ de muzică populară, George Furdui a ales să cânte în trupa Marchosias (black experimental metal), după numele unui demon răzbunător.

George este din Luduş, a absolvit Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) şi lucrează ca gestionar la o firmă producătoare de ţiglă metalică şi tablă trapezoidală. „Cred că rudele nu ştiu de trupa mea, e cunoscută doar de părinţi şi apropiaţi”, a precizat solistul de la Morchosias pentru PROVINCIANEWS.RO.

„Probabil am moştenit vocea de la rudele din partea bunicului, prin care mă înrudesc cu Nicolae Furdui Iancu. Dacă mă străduiesc puţin, pot cânta „Treceţi batalioane române Carpaţii” cu aceeaşi voce puternică, însă nu mă pasionează muzica populară”, a mărturisit tânărul. În anii de liceu a mai cântat într-o trupă de gen, iar în vara lui 2011 a fondat, împreună cu ceilallţi membri ai trupei formaţia Marchosias, abordând un stil musical destul de dificil de standardizat care, totuşi, se poate încadra ca experimental black metal.

Numele trupei este inspirat de un demon din vremea regelui Solomon, răzbunător şi răzvrătit, căruia i se promite reintrarea în rai.

Citeste mai mult pe PROVINCIANEWS.RO.

Comenteaza